2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Szabadfogás: Stadionok kontra egészségügy

2019. november 28., csütörtök 19:20

A Szabadfogásban ezúttal Nagy József a 24.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Fodor Gábor a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója, Dézsy Zoltán dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Politikai Elemző Központ elemzője és Pesty László dokumentumfilm-rendező voltak Huth Gergely vendégei.

Mégiscsak elfogadta a fővárosi közgyűlés azt a kerületekkel kötött megállapodását a kormánynak, hogy az Atlétikai Stadion felépülhessen, ugyanakkor határozatban mondták ki, hogy nem kell a szuperkórház – egyebek mellett ezt a témát is felvetette a műsorvezető, Huth Gergely.

Pesti László szerint Karácsony Gergely egy attitűdöt képviselt a kampányban, amely a fővárosi önkormányzati választások eredményéhez vezetett stadionok kontra egészségügy ígérettel.

„Ehhez képest úgy tűnik, hogy igencsak becsapta a választóit, mert ugyan öt feltétellel, de belemegy abba, hogy az Atlétikai Stadion megépüljön, ugyanakkor az általa vezetett közgyűlés, a baloldali többségű fővárosi közgyűlés a minap leszavazta azt a tervet, hogy Dél-Budán megépüljön a Szuperkórház, amely a kormánynak egy több éves terve.” – hangsúlyozta Pesty László.

Nagy József szerint Karácsony Gergelynek más tervei vannak az egészségügyet érintően:

„Azt mondja, hogy nem zöldmezős beruházásként kell nagyon sok pénzből megépíteni, hanem a közelben lévő Szent Imre Kórházat, aminek ugye a volt igazgatója ott a kerületi polgármester, abból lehetne szerintük kevesebb pénzből legalább olyan jó kórházat felépíteni. Ezt mondják.”

Pesty László azonban úgy véli, a szuperkórház egymillió ember ellátását tudná európai színvonalon megvalósítani, míg a Szent Imre Kórház fejlesztése ugyanerre nem alkalmas.

Fodor Gábor hozzátette, az egész egészségügy kérdése régóta neuralgikus probléma. A Fidesz választási vereségében Budapesten és több más helyen is szerepet játszott.

Jeszenszky Zsolt azt emelte ki, hogy toldozni, foltozni nem érdemes egy épületet, mert egy új hatékonyabban tud működni hosszútávon.

Teljes műsor: 

HírTV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!