2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Szabadfogás: Kevés pénzt adott a Macron-kormány a Notre Dame felújítására

2019. április 18., csütörtök 21:00

Túl kevés pénzt és túl későn adott a francia kormány a Notre Dame felújítására. Számokban kifejezve, ez mindössze 50 milliárd forintnak megfelelő eurót jelent. Ezzel szemben a magyar kormány a saját egyházi épületeire és a keresztény kultúra megőrzésére jóval nagyobb összegeket költött - hangzott el a Hír TV Szabadfogás című műsorában.

Nagy József a 24.hu újságírója kifejtette: Franciaország elsőszámú katedrálisát és a magyar templomokat nem lehet összehasonlítani.

Erre Pesty László dokumentumfilm-rendező úgy reagált: relatíve azt, hogy egy kormány mennyit költ az egyházi és vallási épületeire, azt számokban nagyon jól lehet mérni és kiválóan össze lehet hasonlítani.

„Magyarország kis ország létére, jóval jelentősebb összegeket szán keresztény emlékhelyek megőrzésére, vagy felújítására, mint a francia kormány egy ilyen nagy katasztrófa esetén.”

Azonban felmerültek morális kérdések is a műsorban. Huth Gergely azon kérdésére, mi az oka, hogy a muszlim világ eddig miért nem nyilvánította szolidaritását a Franciaországban történtekre Kukorelly Endre író úgy válaszolt: a muszlim vallási vezetőknek elő kéne lépnie ilyen esetekben, és együttérzést kellene mutatni.

Jeszenszky Zsolt politikai hobbista erre úgy reagált:

„Legyünk objektívek! Egy darab iszlám szervezet Franciaországban gyűjtést indított, de ez még nem kompenzálja a közösségi oldalakon tömegével jelentkező mosolygós fejeket erre a tragédiára”

Ellenben, ha muszlimokat ér kár, akkor a keresztény világ kinyilvánítja a szolidaritását - fogalmazott Huth Gergely, majd az új-zélandi terrortámadást hozta példának erre a kérdésre.

A műsor további részében vendégeink beszélgettek még a Kossuth térre tervezett Trianon emlékműről, de a szekszárdi MSZP posztját sem hagyta szó nélkül a társaság. 

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!