2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Kiválóak a terméskilátások

2016. április 9., szombat 09:50

A rügyeket faggatják a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakemberei, azt akarják megtudni, hogy mennyire károsodtak a télen a legkisebb terméskezdemények. Nos, alig néhány rügyecske pusztult el, tehát ezekben a napokban kiválóak a terméskilátások a Balaton környéki szőlőkben. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a szüretig még legalább 150 nap hátravan, és addig nagyon sok minden történhet.

Letették az alapkövét a Tiszapüspöki határában épülő izocukorgyárnak. A beruházás értéke 45 milliárd forint. Ekkora összeget az elmúlt negyedszázadban idehaza nem fordítottak élelmiszer-ipari beruházásra. A gyár 550 új munkahelyet jelent majd. Évente 530 ezer tonna kukoricát dolgoz majd fel a környék terméséből. Építők és beruházók ígérete szerint jövő szeptemberben már dolgozik is.

Növénytermesztés és biztosítási ügyintézés egy családi gazdaságon belül Kalocsán. A Surmann család portálja az idéntől ingyenes kalkulátorral segíti a gazdatársakat a legjobb, számukra legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában.

Agrár roadshow Csongrádban. A tavaszelőn minden településre elvitték a leghasznosabb tudnivalókat a megyei kamara képviselői. Kérdés: más megyékben miért nincs követőjük?

A Soroló április 2-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!