2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 10:00

Podcast

Bayer show

Bayer show - Schmidt Mária: Nagyon formálódnak a különböző erők. Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége.
A honvédség sokat fejlődött az elmúlt években, mert az erőt fent kell tartani, hogyha szükséges meg tudjuk magunkat védeni - így fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Bayer show-ban. Dömötör Csaba azt állította: a háború nyertesei az energiavállalatok, akiknél extra profit halmozódott fel többletteljesítmény nélkül, így nekik vállalniuk kell a közös teherviselést.
A Tanú című film ismert szállóigéje, mely szerint „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, korántsem csal mosolyt az arcunkra, ha a jelenlegi orosz-ukrán háborúra gondolunk. Úgy tűnik, hogy a világ vezető hatalmai közötti adok-kapok egyre baljósabb képet fest a jövőről. Ezt erősítette meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is, aki a Bayer show vendége volt ezen a héten.
A HírTV Bayer Show című műsorának Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke volt a vendége.
A NATO egy védelmi szövetség, amely hazánkhoz hasonlóan a béke oldalán áll - hívta fel a figyelmet a honvédelmi miniszter a Bayer show-ban. Szalay-Bobrovnivczky Kristóf emlékeztetett: idén már a GDP 2 százalékát tudja hazánk haderőfejlesztésre fordítani. Ennek köszönhetően egy modern, XXI. századi és innovatív katonai szolgálatra toboroz fiatalokat.
Az agrárminiszter szerint a mindennapok egyik legnagyobb ellensége az infláció - ezt kell legyőzni ahhoz, hogy a gazdaság normalitása megindulhasson. Nagy István a bayer showban arról is beszélt, hogy a kormány minden eszközzel azon dolgozik, hogy elinduljon lefelé az infláció, továbbá vizsgálják az élelmiszerár-sapka kivezetésének lehetőségét.
A titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban kifejtette: ha az oroszok leválnak Európától, Amerikától kell beszerezni az energiát. A szakértő szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Oroszország azért is áll szemben bizonyos érdekekkel, mert ideológiájában a régmúlt Európát képviseli.
Erkölcsileg és politikailag is eljelentéktelenedett Németország - hangsúlyozta a Terror Háza Múzeum főigazgatója a Bayer show-ban. Schmidt Mária kiemelte: az egykori nagyhatalom most az orosz-ukrán háború kapcsán sem hoz saját döntéseket.
Meg van az eszköze az Európai Uniónak, hogy felderítse a megvesztegetéseket, de ehelyett a tagállamokat üldözi. Erről beszélt a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a Bayer-showban. Deutsch Tamás szerint - miközben egyre dagad a korrupciós botrány - Brüsszel politikai nyomást gyakorol az uniós országokra.
A jelenleg létező ellenzéki pártokat technikailag megtöri és integrálja, mert csak ehhez van tehetsége Gyurcsány Ferencnek - jelentette ki a Bayer show-ban Lánczi Tamás.
A jelenleg létező ellenzéki pártokat technikailag megtöri és integrálja, mert csak ehhez van tehetsége Gyurcsány Ferencnek - jelentette ki a Bayer show-ban Lánczi Tamás.
A Bayer showban az év vége alkalmából rendhagyó évértékelést tartott a házigazda Bayer Zsolt három vendégével egyetemben: Deutsch Tamással, Kósa Lajossal és Németh Szilárddal.
Nettó hazaárulóknak nevezte az Európai Parlementben ülő magyar ellenzéki képviselőket Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Bayer show vasárnapi adásában.
Már most kevés orosz olaj van a piacon, ami felhajtja az árakat, jelentette ki Dömötör Csaba, reagálva a benzinárstop kivezetésére. Szerinte az utolsó utáni pillanatig támogatták a magyar háztartásokat, de az elhibázott brüsszeli szankciók miatt tovább nem lehetett tartani az ársapkát. Brüsszel most újabb nyomasztó lépésekre készül, emelnék az üzemanyag jövedéki adóját és februárban újabb szankciós intézkedést vezetnének be.
A kormány legfőbb célja a következő időszakban, hogy mérsékelje az áremelkedéseket, és mindent megtegyen azért, hogy az infláció elkezdjen csökkenni - erről beszélt a pénzügyminiszter a Bayer show-ban. Varga Mihály azt is elmondta, hogy jelenleg is a jövő évi költségvetés újratervezésén dolgoznak, hiszen az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az inflációs helyzet.
Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer Show-ban. Kovács Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország továbbra sem fogadja el, hogy az Európai Unió közös hitellel segítsen Ukrajnának, helyette kétoldalú alapon támogatná az országot.
Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság. Varga Judit igazságügyi miniszter volt a Bayer show vendége.
Az Európai Parlamentben általánossá vált, hogy tényfeltáró delegációkat menesztenek Magyarországra és Lengyelországba, ami méltatlan az európai együttműködéshez – hívta fel rá a figyelmet Deutsch Tamás a Bayer show-ban. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt pedig különösen méltatlannak nevezte, ahogy a hazánkban történő vizsgálódásokat szervezik.
Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója volt a Bayer show vendége. A mai beszélgetés fő témáját Schmidt Mária legújabb kötete, a Látlelet az orosz-ukrán háborúról című könyv adta.
Rákay Philip: Őriznünk kell ezt a lángot. A Bayer show vendégei ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Rákay Philip kommunikációs- és médiaszakember, producer voltak.
Békés Márton: Politikai tehetség, tudás és alázat, ennek a háromnak a vezetőereje a Fidesz-KDNP A Bayer Show vendége Békés Márton, a XXI. Század Intézet igazgatója volt.
A kettős mérce már normává vált Brüsszelben. Ezt hangsúlyozta a Fidesz EP-képviselője a Bayer show-ban. Hidvéghi Balázs rámutatott: míg a családok és cégek kerültek nehéz helyzetbe az energiaárak miatt, addig az Oroszországból érkező gyémántokra nem vetett ki embargót az Unió.
A Fidesz válaszokat vár a dollárbaloldaltól a külföldi kampánypénzek ügyében - erről beszélt Kocsis Máté a Bayer Showban. A Fidesz frakcióvezetője azt is mondta, hogy a brüsszeli vezetők már rég nem jogállamisági vitában állnak Magyarországgal, hanem csak a jobboldali kormányt támadják.
A háborús szankciók bevezetése óta Európa gazdasága gyengült, ezzel szemben Moszkva erősödött - hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely a Bayer show-ban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: Oroszország soha ilyen áron nem tudta értékesíteni még a földgázt és a kőolajat, mint most.
Az Európai Unió továbbra is minden meghatározó kérdésben nyomást próbál gyakorolni Magyarországra – mondta Dömötör Csaba a Bayer Show-ban. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a tét most az, hogy az EU meghosszabbítja vagy visszavonja a szankciókat. Az államtitkár szerint ugyanis Európa recesszióval néz szembe, miközben az orosz Gazprom 85%-al növelte a bevételeit.
Ha Oroszország átállítja a hatalmas nyersanyagkészletét a keleti piacok kiszolgálására, akkor az azt jelenti, hogy Kínát és Indiát olcsó és biztonságos nyersanyaggal fogja ellátni. Erről Schmidt Mária beszélt a Bayer show-ban. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint érthetetlen az európai uniós döntéshozók gondolkodása. Kiemelte, akármennyi krízishelyzet van az uniós vezetők mind arra használják fel, hogy centralizáljanak, még több hatalmat vonjanak magukhoz és a nemzetállami hatásköröket még jobban aláássák.
Igaza van az mszp-s Ujhelyi Istvánnak, legatyásodott állapotban van az ellenzék - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Bayer showban. Deutsch Tamás a helyreállítási forrásokkal kapcsolatban azt mondta: az európai és a magyar baloldal ismét támadásba lendült. A politikus szerint az összeomlás előtt álló ellenzék minden eszközével el akarja lehetetleníteni a megegyezést.
Ha az Európai Unió nem tartóztatja fel a migráns-áradatot, annak súlyos közbiztonsági, közegészségügyi és szociális rendszert ellehetetlenítő következményei lesznek – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Bayer Showban. Bakondi György kitért arra is, hogy az Európai Unió pénz-bírságra ítélné azokat az országokat, akik nem hajlandók migránsokat befogadni.
Orbán Balázs: Szankciók helyett békére van szükség. A Bayer show vendége Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.
<< < 1 2
...
> >>

Legfrissebb hírek

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!