2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Podcast

Vezércikk

A Vezércikk mai adásában Ferencz Orsolya űrkutató, Rákay Philip kommunikációs- és médiaszakember, producer és Zila János elemző fejti ki véleményét a Svédországgal kötött fontos megállapodásokról.
Fricz Tamással, Huth Gergellyel és Ókovács Szilveszterrel azzal kezdtünk, vajon milyen fogást tud találni a baloldal egy 44 éves jogi karriert befutott jogász személyében a köztársasági elnökválasztás során.
A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.
Újabb elmarasztaló jelentést adott ki az Állami Számvevőszék az ellenzéki pártfinanszírozásról. A hírről, valamint arról is véleményt mondtak a Vezércikk vendégei, hogy Korányi Dávidék most pedig stróman NGO-kkal és voksturistákkal akarják befolyásolni a választások eredményét.
A Vezércikk mai vendégei: Ómolnár Miklós, Bálint Botond és ifj. Lomnici Zoltán. Az adásában a spájzba zárt Gyurcsányról, a társadalmi konszenzus hiányáról és az ürespolcos látványpékséghez hasonlító Budapestről osztják meg véleményüket.
Öngyújtó, maszk, sörösüveg és konzervdoboz a „független" tüntetés ajánlott kellékei. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Szerdán mindössze néhány tucat ember részvételével sikerült tüntetést szerveznie a Momentumnak, péntekre viszont az influenszerek hirdettek tüntetést. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Dézsy Zoltán, L. Simon László és Ómolnár Miklós társaságában elemeztük a híreket.Beszéltünk arról, ki hogyan viseli a felelősséget a jobb és a baloldalon, ki az, aki tényleg vállalja a következményeket és ki az csak látszatra.
Bencsik András, Móczár Gábor és Mráz Ágoston Sámuel voltak a Vezércikk vendégei, akik a Vezércikk mibenlétéről is elmélkedtek. Merthogy műfajában talán más mozgatórugói vannak, de miután egy főszerkesztő írta, talán tekinthetjük szerkesztőségi állásfoglalásnak is a Klubrádió weboldalán megjelent véleménycikket.
Novák Katalin szombaton délután bejelentette lemondását a köztársasági elnöki tisztségéről. A Nézőpont Intézet felmérése szerint döntése nemcsak erkölcsileg volt megalapozott, de összhangban volt a magyarok többségének véleményével is. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
A Vezércikk egyik vendége épp a napokban tudta meg magáról egy baloldali sajtómunkás jóvoltából, hogy milyen ösztönök vezénylik. L. Simon László, Huth Gergely és Ókovács Szilveszter érkeztek a stúdióba.
Both Hunor, Gajdics Ottó és Ómolnár Miklós voltak a Vezércikk vendégei. Akik arra igyekeztek rájönni: vajon Gyöngyösi Mártonnak mennyire esett nehezére valódi antiszemitaként évekig européer politikust játszani.
Már Karácsony Gergely lehetséges utódjáról beszélnek a baloldalon A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
A legfrissebb pletykák szerint nem zárható ki, hogy a sajátjai fogják megpuccsolni Karácsony Gergelyt. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak, így Ferencz Orsolya űrkutató, Apáti Bence, a Megafon munkatársa és Szabó László kommunikációs szakember, producer. Vendégeinkkel M. Kovács Róbert beszélgetett.
Deák Dániellel, Gajdics Ottóval és Ókovács Szilveszterrel elemeztük a nap legfontosabb híreit, köztük elsőként természetesen a mai uniós megállapodás részleteit.
Vajon kinek a megbízásából és miért éppen most kutakodik könyékig mocsokban Bayer Zsolt felmenői körül Ungváry Krisztián. Erről is beszélgettek a Vezércikk vendégei.
Fricz Tamással, ifj. Lomnici Zoltánnal és Kacsoh Dániellel megpróbáltuk kitalálni, min változtathat az ukrán-magyar jószomszédi iszonyon a két külügyminiszter találkozója.
Boros Bánk Leventével, Demeter Szilárddal és Lentulai Krisztiánnal elemeztük a nap híreit, köztük azt, hogy Szijjártó Pétert a jelek szerint tárt karok helyett némi leplezetlen agresszió várja majd az Ungvárra tervezett ukrán-magyar külügyi találkozón.
Fricz Tamással, ifj. Lomnici Zoltánnal és Móczár Gáborral elemeztük a nap híreit, köztük azt, hogy a német kormány már közeledne a magyar javaslathoz Ukrajna támogatásával kapcsolatban, de a többi tagállam ragaszkodik ahhoz, hogy még az európai parlamenti választások előtt nyakló nélkül öntsék a pénzt Kijevnek.
A műsorban szó volt a burkoltan nácizó David Pressmanről és a tömegközlekedőkkel alaposan kiszúró Karácsony Gergelyről is. Ferencz Orsolya, Rákay Philip és Szabó László vesézték ki a legizgalmasabb témákat.
Európa szélén háború dúl, a kontinens gazdasági ereje folyamatosan gyengül, a dollár tönkreverte az eurót és mindeközben mi az Európai Parlament legfőbb gondja?! Érvényre juttatni a LMBTQ-jogokat Magyarországon. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Boros Bánk Levente, Lentulai Krisztián és Móczár Gábor érkezett hozzánk, velük beszélgettünk a magyar és a régi/új szlovák kormányfő mai tanácskozásáról és arról is, hogy a dollárbaloldal is szerepet játszott a lengyel kormány megbuktatásában.
A hétvégi budapesti diákmegmozdulás semmiféle társadalmi támogatottságot nem kapott, addig a német gazdák ma is megmutatták, milyen is az, amikor a választók valóban elégedetlenek a kormányukkal. Fricz Tamás, ifj. Lomnici Zoltán és Kacsoh Dániel voltak a Vezércikk vendégei.
Varsóban hatalmas tüntetésen tiltakoztak a közmédia lefejezése és a letartóztatások ellen. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Az 5–6 százalékos támogatottságú Momentum politikusa, Tompos Márton a lengyelországihoz hasonló politikai leszámolást ígér egy esetleges kormányváltás utánra. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
A földből élők sehol sem fogják tűrni sokáig Európában, hogy kormányaik az ő kárukra folytatnak esztelen zöldpolitikát, nyakló nélkül támogatják Ukrajnát, vagy megnyitják piacaikat az olcsó génmódosított ukrán gabona előtt.
Lázár János a Budapest-bérlet és az országbérlet kölcsönös elfogadását javasolta Karácsonynak. A főpolgármester vajon képes lesz megoldani a problémát, vagy most is inkább politikai sárdobálásba kezd? A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Fricz Tamással, ifj. Lomnici Zoltánnal és Kacsoh Dániellel tárgyaltuk meg, vajon mekkora esély van a brüsszeli progresszívek rémálmának megvalósulására, vagyis hogy júniustól Orbán Viktor legyen az Európai Tanács elnöke.
Vajon megvizsgálja-e külső kezdeményezésre a fővárosi közgyűlés Karácsony Gergely fegyelmi felelősségét a Budapest-bérletek körül kialakult botrányban?
<< < 1 2
...
> >>

Legfrissebb hírek

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!