2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Podcast

Vezércikk

Az Európai Bizottság bemutatta 300 milliárd eurós tervét, hogy az unió már 2030 előtt leválaszthassa magát az orosz fosszilis energiahordozókról. Jutna belőle infrastruktúrafejlesztésre, alternatív energiaforrások igénybevételére, de még energiahatékonyságra is. A helyzet azonban ennél bonyolultabb. A témáról Apáti Bence műsorvezető vendégei Ferencz Orsolya, Lánczi Tamás és Kiszelly Zoltán is kifejtették a véleményüket a Vezércikk pénteki adásában.
Orbán politikai teljesítményét méltatják Amerikában, közösen kérik az uniós pénzcsap megnyitását és Európa nem tudná pótolni az orosz olajat. Ezek voltak a Vezércikk főbb témái. A műsor vendégei: Ómolnár Miklós, Halkó Petra és Filep Dávid.
Orbán politikai teljesítményét méltatják Amerikában, közösen kérik az uniós pénzcsap megnyitását és Európa nem tudná pótolni az orosz olajat. Ezek voltak a Vezércikk főbb témái. A műsor vendégei: Ómolnár Miklós, Halkó Petra és Filep Dávid.
A Vezércikk keddi vendégei: Néző László, aki szerint Magyarországnak nem politikai, hanem gazdasági kifogásai vannak az olajembargó kapcsán, amit már több tagállam kezd belátni, Pindroch Tamás, aki úgy látja, ha a kormányt és megválasztását törvénytelennek tartja a DK, akkor ezzel a saját helyüket is megkérdőjelezik a parlamentben és Boros Bánk Levente, aki úgy gondolja, mindenki tudta, már a választások előtt, hogy az ellenzéken belül óriási feszültségek vannak, és ez az újságíróikra is igaz.
Ötödször választották miniszterelnöknek Orbán Viktort, összecsapott a parlamentben Gyurcsány és Kövér, és 15-18 milliárd eurós tervet várunk az Európai Bizottságtól. A Vezércikk vendégei: Deák Dániel, Kiszelly Zoltán és ifj. Lomnici Zoltán voltak.
A stúdióban Máthé Zsuzsa, Kiszelly Zoltán és Filep Dávid. Ezúttal is központi téma volt az Ukrajnában zajló háború, pontosabban azok az egymásnak feszülések, melyeket a konfliktus eszkalált. De szóba kerületek a jobbikos szexbotrány újabb fejleményei és Hadházy Ákos egészen sajátos hozzáállása az országgyűlési képviselőséghez. Műsorvezető: Apáti Bence.
Ezúttal Bencsik Andrással, Dézsy Zoltánnal és Ókovács Szilveszterrel olvastunk a sorok között. Ki, mivel foglalkozhat majd a hírek szerint az ötödik Orbán-kormányban? De szó volt arról is, hogy miután a hazai választáson teljesen súlyát vesztette a Momentum, megint azzal foglalkoznak, amihez a legjobban értenek: hazájuk ellen hergelik az Európai Bizottságot.
Vezércikk: Napok óta megy a boksz Brüsszel és Budapest között. A Vezércikk vendégei: Ferencz Orsolya, Kacsoh Dániel és Békés Márton voltak.
Tönkretennék a rezsicsökkentést az újabb szankciók, Macron is támogatja az uniós egyhangú döntéshozatal eltörlését, de a magyarok nem támogatják a további uniós szankciókat. Ezek voltak a Vezércikk főbb témái. A műsor vendégei: Néző László, Pindroch Tamás és Boros Bánk Levente voltak.
Vezércikk: Áder János eredményesen végezte a munkáját az elmúlt 10 évben.
A stúdióban Ferencz Orsolya, ifj. Lomnici Zoltán és Filep Dávid. Téma volt Orbán Viktor válasza a 6. uniós szankciós csomagra, vagyis az olajembargóra, de szó volt a kormányalakítás kérdéséről is. És nem mehettünk el szó nélkül a jobbikos szexbotrány mellet sem, hiszen a nemierőszak-kísérlettel kapcsolatban a pártelnök úgy védekezik, hogy a Fidesz-sajtót támadja. Műsorvezető: Apáti Bence.
A stúdióban Bencsik András, Demeter Szilárd és Ókovács Szilveszter. Természetesen foglalkoztunk azzal, hogy a kormány nem támogatja az Oroszország elleni kőolajembargó elrendelését, de ebben most még ellenzéki támogatást kaptak. Ugyanakkor nem minden baloldali pártnak jött meg az esze, a hírek szerint van, ahol eltussolják a kellemetlen ügyeket. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.
A stúdióban Máthé Zsuzsa, Deák Dániel és Ómolnár Miklós. Szó volt természetesen a Kárpátalját ért rakétatámadásról, amely alighanem sokkal hamarabb bekövetkezett volna, ha a kormány hallgatott volna a baloldalra és megengedi, hogy Magyarországról fegyverszállítmányok érkezzenek Ukrajnába. De őket persze nem ez érdekli, hanem a fizetésük, ezért is alakítottak 6 különböző frakciót. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.
A stúdióban Boros Bánk Levente, Néző László és Pindroch Tamás. Az ukrán diplomácia rendre megpróbálja belekeverni Magyarországot a háborúba, szerencsére sikertelenül. De szó volt arról is, hogy nem csak a fegyveres konfliktusból, de a háború gazdasági károkozásából is jó volna kimaradni. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.
Megalakult az Országgyűlés, letették az esküt az új képviselők, az eskü után kivonult a DK, a Momentum és a Párbeszéd a teremből és a pénz miatt trükközik a baloldal a parlamenti frakciókkal. Ezek voltak a Vezércikk témái. A műsor vendégei: Kiszelly Zoltán, Fricz Tamás és Kacsoh Dániel.
Apáti Bence ma Ferencz Orsolyával, Lánczi Tamással és Kiszelly Zoltánnal elemezte a történéseket. A Vezércikkben szó esett Orbán Viktor kormányalakítási felkéréséről, a brüsszeli jogállamisági levélről, az Ukrajnának szánt amerikai gigasegélyről és az ifjabb Soros által támogatott uniós energia-ukázról is. Emellett Gyurcsányék média-csatlósairól is, meg arról, hogy a momentumosok mégis letennék a parlamenti esküt, azonban dolgozni nem akarnak.
A stúdióban Bencsik András, Kötter Tamás és Ókovács Szilveszter. Adásunkban szó volt arról, hogy a végtelenül független CNN riportere megint sikertelenül próbálta megszorongatni Szijjártó Péter külügyminisztert egy interjúban. De vendégeink értekeztek arról is, hogy a hazai baloldal ugyan még nem jutott túl a bűnbakkeresésen, így elképzelésük sincs a jövőről sem, de azt legalább már látni, hogy a hatalmas választási bukás miatt eszük ágában sincs vállalni a következményeket. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.
Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: július elsejéig mind az üzemanyagok, mind az árstoppal érintett élelmiszerek ára változatlan marad Magyarországon. A hírrel kapcsolatban a Vezércikk vendégei, Filep Dávid, Ómolnár Miklós és Deák Dániel is véleményt nyilvánítottak.
Vezércikk: A baloldali pártok a hatalmas választási vereség után sem képesek megújulni. A Vezércikk vendégei Néző László, Pindroch Tamás és Boros Bánk Levente voltak.
A volt szlovák miniszterelnök, Robert Fico szerint nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén. Saját országáról úgy vélekedik, hogy az már nem egy jogállam, hanem amerikai tartomány. 
A pénteki Vezércikk vendégei Ferencz Orsolya, Lánczi Tamás és Kiszelly Zoltán voltak. Műsorvezető: Apáti Bence.
A stúdióban Bencsik András, Deák Dániel és Ókovács Szilveszter. A témák között szerepel Orbán Viktor vatikáni látogatása, de foglalkoztunk a Magyarország ellen Brüsszelből indított újabb hadjárattal és azzal is, hogy a kormány nem tervez megszorításokat, de a főváros igen, mivel beismerték: nem erre a választási eredményre készültek. Talán nem kellett volna cápákat etetni fedezet nélkül...
Máthé Zsuzsával, Ómolnár Miklóssal és Dávid Bencével arról beszélgettünk, hogy a baloldali helyosztó során, az összefogósdi eredményeként olyan embereket küldenek majd Gyurcsányék a parlamentbe, akik maguktól még sosem tudtak oda bekerülni, de azért ők jól elvitatkoznak azon, hogy ki a vakok közti félszemű király vagy királynő. De arra is rámutattunk, hogy a Magyarországot előszeretettel bíráló LIBE-bizottságnál leesett a tantusz, hogy a magyarok nem azért nem tartják be a brüsszeli bürokraták esztelen szabályait, mert gyengeelméjűek, hanem, mert nem akarják.
Vezércikk: A háborús propaganda mindenre képes, felhasználja a kisebbségeket is. A Vezércikk keddi vendégei Gajdics Ottó, Pindroch Tamás és Boros Bánk Levente voltak. Műsorvezető: Apáti Bence
Az ukrán-orosz háború hatására két skandináv országban, Finnországban és Svédországban is a napirendre került a NATO-csatlakozás lehetősége. Felmérések szerint jelenleg a két semleges ország lakosságának többsége támogatná a tervet. A hírrel kapcsolatban a Vezércikk vendégei is kifejtették véleményüket. M. Kovács Róbert vendégei Bencsik András, Pindroch Tamás és Ókovács Szilveszter voltak. 
A jelek szerint Brüsszel ideológiai alapú gazdasági közösségben gondolkodik, hiszen a világjárvány okozta gazdasági károk enyhítésére nem adnak pénzt, de a nem EU-tagállam Ukrajnából érkező menekültek ellátására igen. Azért ez furcsa. A Vezércikk vendégei Ómolnár Miklós, Kötter Tamás és Filep Dávid voltak.
Hiába tette egyértelművé hárommillió választó. hogy a többség egyetért az Orbán-kormány politikájával, az erejét vesztett ellenzék helyett most a nemzetközi baloldal üti jogállamisági bunkóval Magyarországot. Úgyhogy a tisztánlátás kedvéért ezentúl is olvasnunk kell a hírek sorai között. A Vezércikk vendége: Néző László, Boros Bánk Levente és Kiszelly Zoltán.
Megkezdődött a baloldal újraszervezése. A recept: egymással marakodnak, mindenki marad a helyén és Gyurcsány mutatja majd az irányt. A Vezércikk vendégei: Deák Dániel, Ifj. Lomnici Zoltán és Fricz Tamás voltak.
Dézsy Zoltánnal, Lánczi Tamással és Kiszelly Zoltánnak olvastunk a sorok között. Az ukránok elkeseredetten védekeznek, miközben vezetőik követelőznek és utasításokat küldenek a menekültjeiket befogadó Magyarországra. De beszéltünk arról is, hogy miközben a választási eredmények miatt csalódott teológusnő az egyházak bojkottjára hívja fel az ellenzéki érzelmű hívőket, az egyik voksoláson elbukott jobbikos, a politika helyett inkább a mentős hivatást választotta. Műsorvezető: Apáti Bence.
A baloldal most olyan, mint egy padlóra küldött ökölvívó: vasárnap óta igyekszik felállni, négyet már rászámoltak, és bár még nem tudja melyik bolygón van, az öklét már rázza. De, aki látott már bokszmeccset, az tudja: ilyenkor csak egy jól irányzott jobbegyenes kell és nem állnak fel többé... Vendégeink: Ókovács Szilveszter, Bencsik András és Mráz Ágoston Sámuel. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.
<< < 1 2
...
> >>

Legfrissebb hírek

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!