2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Olimpia 2020

Megcsinálták a lányok, aranyérmes a női kajak négyes!

A női kajak négyes megkoronázta a magyar kajakosok olimpiai szereplést. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összetételű hajó a táv második felében valamennyi riválisát faképnél hagyva elsőként ért célba. Ezzel Kopasz Bálint (K-1 1000) és Tótka Sándor (K-1 200) után megvan a harmadik kajakos, összességében pedig a hatodik magyar aranyérem.

  • Megcsinálták a lányok, aranyérmes a női kajak négyes!

A magyar négyes ugyan futamgyőztesként, ám összességében csak a harmadik legjobb idővel jutott a fináléba az elődöntőből, hiszen a másik futamban a lengyel és az új-zélandi kvartett is jobb időt lapátolt a mieinknél.

A tájfun első hulláma után gyorsan ide ért a második, kezdett feltámadni a szembeszél, aminek örültünk, hiszem úgy gondoltuk, minél „hosszabb” a pálya, annál jobb a mieinknek. Aztán a rajt előtt tíz perccel másodszorra is leszakadt az ég. Szerencsére ez zápor csak öt percig tartott, mire a mezőny felsorakozott a rajtnál, már csak szemerkélt az eső, aztán a rajtra megint rákezdett…

A magyar négyes az ötös pályán, a lengyelek és az új-zélandiak között startolt, méghozzá kiválóan.

A riválisok talán ha egy méterrel tudtak a mieink elé kerülni, de már fél távra megelőzték őket a mieink, igaz, akkor még nem voltak első, mert a fehéroroszok voltak az elsők.

Ám ahogy reméltük, a táv felét mindenkinél jobban bírták a magyar lányok, s végül meggyőző fölénnyel értek elsőként célba.

Csak megvan az a női kajakos arany! A kajak-kenus csapattól a harmadik, Tokióban összesen pedig a hatodik.

Szép volt, lányok! 

Fotó:MTI\Kovács Tamás

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!