2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Olimpia 2020

Olimpiai ezüstérmes a vitorlázó Berecz Zsombor

A vitorlázó Berecz Zsombor megnyerte a finndingi hajóosztály duplaszorzós éremfutamában, ezzel ezüstérmes lett a tokiói olimpián. Ez a magyar vitorlázás történetének legjobb ötkarikás eredménye. 

Az Európa- és világbajnok Berecz Zsombor a második helyről vágott neki az éremfutamnak, de valós eséllyel, hogy akár az aranyérmet is megszerezze. A magyar hajósnak ehhez legalább öt hellyel kellett megelőznie az élen álló brit Giles Scottot. Ugyanakkor arra is figyelnie kellett, hogy maga mögött tartsa a spanyol Joan Mendez Cardonát.

Berecz remekül rajtolt, míg Scott hibázott, az ötkörös verseny első körének végén az ausztrál Jake Lilley vezetett a magyar előtt, míg a brit az ötödik helyen állt. A harmadik kör közepén Berecz Zsombor megelőzte Lilley-t, Scott azonban egy rossz bójavétel miatt visszacsúszott a hetedik helyre, azaz a magyar hajós állt az aranyérmes helyen.

Az utolsó bóját remek helyzetben elsőként kerülte meg Berecz Zsombor, és megnyerte az éremfutamot, a brit azonban remekül hajrázott, és a hatodik helyről a negyedikre feljőve megnyerte az aranyérmet.

Berecz Zsombor ezüstérme a magyar vitorlázás történetének legjobb olimpiai eredménye. Az eddigi egyetlen ötkarikás érmet a Detre fivérek szerezték 1980-ban Moszkvában.

Fotó: Clive Mason/Getty Images

Origo

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!