2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napirend előtti felszólalás - Orbán Viktor 23:50

Olimpia 2020

Lőrincz Viktor is aranyéremért birkózhat az olimpián

A tokiói olimpián a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe, miután az elődöntőben 9-2-re legyőzte az egyiptomi Mohamed Metwallyt.

  • Lőrincz Viktor is aranyéremért birkózhat az olimpián

Lőrincz Viktor a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a nyolcaddöntőben kezdett. A BHSE 31 éves Európa-bajnoka az Ázsia-bajnokságon háromszor ezüstérmes Atabek Aziszbekovval csapott össze. Az első menetben 1-1-re állt a két versenyző, majd Lőrincz két pörgetéssel (6-1) eldöntötte az összecsapást.

A negyeddöntőben következett a német Denis Kudla, akitől öt éve a riói játékok bronzmérkőzésen botrányos körülmények között kapott ki, a bírók ugyanis riválisát erőteljesen segítették. A meccs nagyon szoros volt, 1-1 lett a vége, a magyar versenyző később szerzett ponttal diadalmaskodott és bátyjához hasonlóan a döntőért léphetett szőnyeg

„Pont az volt a mérkőzés kulcsa, hogy csak egy picit legyek jobb, ne akarjam nagyon elverni, azaz ne vigyenek el az érzelmek az öt évvel ezelőtt történtek miatt. Csak a saját feladatomra koncentráltam. Az meglepett, hogy a második menetben sem ugrott nekem" - értékelt az MTI-nek Lőrincz Viktor a meccs után.

Az elődöntőben az egyiptomi Mohamed Metwally várt Lőrinczre, aki 2017-ben és 2019-ben Afrika-bajnokságot nyert, 2020-ban pedig ezüstérmes lett. 

A 31 éves Lőrincz Viktor az első percben remekül hárította az egyiptomi próbálkozásait, de második percben Metwally két pontot kapott egy mögé kerülésért. Ezt követően Lőrincz sikeresen kitolta az egyiptomit a szőnyegről, amiért kapott egy pontot, így az első három perc után Metwally vezetett 2-1-re.

 A második menetben érezhető volt, hogy az egyiptomi nagyon fáradt, Lőrincznek meg a remek kondija az igazi erőssége. Két perccel a vége előtt Metwallyt küldték le a földre, ezzel 2-2-re módosult az állás, a magyar pedig egy forgatással próbálkozott, ami kis híján össze is jött, de az egyiptomi tartani tudta magát. Egy perccel a vége előtt az egyiptomi már alig állt a lábán,Lőrincz pedig megcsinált egy négypontos hátra döntést, ezzel 6-2-re átvette a vezetést, a csarnokban pedig felrobbant az újságírók szektora a magyarok üvöltésétől.

Az eset után az egyiptomi videózást kért, de elvesztette, így Lőrincz 7-2-re vezetett.

Fél perccel a vége előtt az egyiptomi fejelésért kapott egy sárga lapot, ezzel Lőrincz Viktor már 9-2-re vezetett, és eldöntötte a meccset, amivel bejutott a szerdai döntőbe, így a testvéréhez hasonlóan ő is aranyéremért küzdhet Tokióban.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Origo/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!