2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Olimpia 2020

Kopasz Bálint olimpiai bajnok K-1 1000 méteren, Kozák Danutáék bronzérmesek K-2 500 méteren

Olimpiai bajnok lett Kopasz Bálint, aki az esélyeknek megfelelően magabiztosan, olimpiai rekorddal nyerte meg a férfi kajakosok K-1 1000 méteres döntőjét. Ez a magyar küldöttség harmadik aranyérme Tokióban. A másik magyar induló, Varga Ádám ezüstérmes lett, azaz kettős magyar győzelem született.

  • Kopasz Bálint olimpiai bajnok K-1 1000 méteren, Kozák Danutáék bronzérmesek K-2 500 méteren

A két magyar egymás mellől indult az 5-ös és a 6-os pályán, körbevéve a legnagyobb ellenfelekkel, a portugál Fernando Pimentával, a cseh Josef Dostallal és a német Jacob Schopffal. Az izgalmakat jól jelzi, hogy az első rajtot elrontotta a mezőny, Dostal "ugrott ki".

500 méternél Kopasz és Pimenta egy hajóhosszal vezetett, Varga a harmadik helyen evezett. Kopasz növelte a csapásszámot, és egyre jobban leszakította a portugált, és vele együtt az egész mezőnyt, Varga Ádám pedig tartotta a harmadik helyet.

Kopasz végül óriási fölénnyel nyerte meg a számot, míg Varga Ádám centikkel megelőzve Pimentát a második helyre jött be. 1968 után van újra magyar győztes K-1 1000 méteren, és a szám történetében először született kettős győzelem.

A következő döntőben is két hajóval voltunk érdekeltek. Csipes Tamara és Medveczky Erika a hármas, míg Kozák Danuta (aki Szabó Gabriellával győzni tudott ezen a távon Rióban) és Bodonyi Dóra az ötös pályáról indulta. Közöttük az új-zélandiak eveztek azzal a Lisa Carringtonnal, aki ezen a napon már a negyedik alkalommal ült hajóba.

Féltávnál Kozákék a harmadikok voltak, de Carringtonék előnye nem tűnt ledolgozhatónak, sőt még a lengyelek is megelőzték a magyar egységet, amelyik így a harmadik helyre jött be, míg Csipesék a negyedik helyen zártak. Kozákék egy tizeddel maradtak le az ezüstéremről.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!