2021. 09. 17. Péntek Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Olimpia 2020

Kopasz Bálint olimpiai bajnok K-1 1000 méteren, Kozák Danutáék bronzérmesek K-2 500 méteren

Olimpiai bajnok lett Kopasz Bálint, aki az esélyeknek megfelelően magabiztosan, olimpiai rekorddal nyerte meg a férfi kajakosok K-1 1000 méteres döntőjét. Ez a magyar küldöttség harmadik aranyérme Tokióban. A másik magyar induló, Varga Ádám ezüstérmes lett, azaz kettős magyar győzelem született.

A két magyar egymás mellől indult az 5-ös és a 6-os pályán, körbevéve a legnagyobb ellenfelekkel, a portugál Fernando Pimentával, a cseh Josef Dostallal és a német Jacob Schopffal. Az izgalmakat jól jelzi, hogy az első rajtot elrontotta a mezőny, Dostal "ugrott ki".

500 méternél Kopasz és Pimenta egy hajóhosszal vezetett, Varga a harmadik helyen evezett. Kopasz növelte a csapásszámot, és egyre jobban leszakította a portugált, és vele együtt az egész mezőnyt, Varga Ádám pedig tartotta a harmadik helyet.

Kopasz végül óriási fölénnyel nyerte meg a számot, míg Varga Ádám centikkel megelőzve Pimentát a második helyre jött be. 1968 után van újra magyar győztes K-1 1000 méteren, és a szám történetében először született kettős győzelem.

A következő döntőben is két hajóval voltunk érdekeltek. Csipes Tamara és Medveczky Erika a hármas, míg Kozák Danuta (aki Szabó Gabriellával győzni tudott ezen a távon Rióban) és Bodonyi Dóra az ötös pályáról indulta. Közöttük az új-zélandiak eveztek azzal a Lisa Carringtonnal, aki ezen a napon már a negyedik alkalommal ült hajóba.

Féltávnál Kozákék a harmadikok voltak, de Carringtonék előnye nem tűnt ledolgozhatónak, sőt még a lengyelek is megelőzték a magyar egységet, amelyik így a harmadik helyre jött be, míg Csipesék a negyedik helyen zártak. Kozákék egy tizeddel maradtak le az ezüstéremről.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Paralimpia 2020: Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

A kajakos Varga Katalin bronzérmet nyert K1 200 méteren a tokiói paralimpián. 2021. szeptember 04.

Tokió 2020 - Két magyar is bekerült a vízilabdatornák álomcsapatába

A férfiaknál Manhercz Krisztián, a nőknél pedig Parkes Rebecca került be a tokiói olimpiai vízilabdatornáinak álomcsapatába. Fotó: MTI/Illyés Tibor. 2021. augusztus 08.

Tokió 2020 - Érdekességek, rekordok a japán fővárosból

Egy doppingeset, huszonnégy világcsúcs és több mint 613 ezer koronavírusteszt - érdekességek, adatok, rekordok a július 23-án kezdődött és vasárnap véget ért tokiói olimpiáról. 2021. augusztus 08.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!