2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Régi vágás – Egyenesen plusz

Hír TV

2018. május 4., péntek 15:53, frissítve: péntek 16:05

Adás:
2018. május 4., péntek 19.00.

Régi vágás
Orbán Viktor már nem illiberális államot, hanem régi vágású, kereszténydemokrata országot építene – ez derült ki a szokásos pénteki rádióinterjúból. Mire gondolhatott? Ezt is megkérdezzük a hitoktató Lukácsi Katalintól, és a történész Stefano Bottonitól.

Bársonyos székek
Egy diktatúrában az ellenzéknek az utcán a helye, nem a parlamentben – állítja a Civil Ellenzék Facebook-csoport. Alapítói most arra kérik az ellenzéki pártok képviselőit, hogy ne vegyék át a mandátumot. Itt lesz Adányi Mihály és Pozsár László.

A nemzet hangja
Újraéled a Magyar Nemzet, de már Magyar Hang néven. A választás után bezárt napilap május 8-án szamizdat példánnyal jelenik meg, de tíz nappal később már hetilapként fog működni. Miből, hogyan és főleg, miért? Megkérdezzük a Magyar Hang főmunkatársától, Szerető Szabolcstól.

Daráló
Bedarálhatja a bíróságokat a kormány – szakértők legalábbis így értelmezik azt a javaslategyüttest, ami gyakorlatilag lefejezi a bírói kart. A tervezett változások értelmezésére a jogszociológus Fleck Zoltánt kérjük.

Holland szivar
Néhány hete soha nem látott ellenzéki tömeg vonult ki Pécs főterére, és most újabb demonstráció szerveződik. Akkor még csak szónoka volt, most viszont már szervezője is a megmozdulásnak egy 20 éve itt élő holland férfi. Mi motiválja? Remélhetőleg ezt is megtudjuk Simon Wintermanstól.

Szamárpad
Lázár Jánost a Parlamentben mindig az első sorokban láthattuk, először frakcióvezetőként, később államtitkárként, majd miniszterként. Az új ciklust viszont fontos tisztségek nélkül kezdi meg, ráadásul a patkó leghátsó sorába kérte magát. Bodacz Balázs erről is beszélget Tétényi Évával és Lakner Zoltánnal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!