2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kultúra

XVI. Budapesti Oldtimer Show

  • XVI. Budapesti Oldtimer Show

A 2021-es Oldtimer Show-t az ismert járványhelyzet miatt őszre kellett halasztanunk a tavalyi évhez hasonlóan. A XVI. budapesti Oldtimer Show október 8-10. hétvégén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont, 10 hektáros területeken. Autentikus helyszínen, gőzmozdony füstben  nosztalgiázhatnak a látogatók. Tavaly bevezetett második átjáró segítségével jobb lett az átjárhatóság a két park között. Az októberre halasztott dátum miatt a programkínálat bővülni fog. Oldtimer Show kiállítás és a szokásos kiegészítő programjai mellett lesz „Kolbászvásár” is. Különleges kiállítási tárgyunk lesz a Szent István koronáját szállító „aranykocsi” benne a szent-korona másolattal, ami a West csarnokban lesz kiállítva. Újdonság lesz az amerikai életstílust népszerűsítő Pin-up lányok az amerikai autók körül.

16. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Oldtimer Show. A helyszín ismét a Magyar Vasúttörténeti Park. Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és könnyebben lehet lefotózni a kiállított járműveket.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk adni. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen.  Különféle autós és motoros újságokból is lesz ajándékba hazavihető egy raklappal.

Jöjjenek a rendezvényre régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet meginni.

Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Ez a verseny kötetlen, minden látogató részt vehet rajta, aki retro ruhában érkezik a parkba. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Mindhárom rendezvénynapon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés.

Az Oldtimer Show családbarát rendezvény. A belépőjegy megváltása után a rendezvény területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más fesztiválokon fizetni kell. Idén még több játékot biztosítunk a gyerekeknek díjmentesen! Bungee gumiasztalok és légvár a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, íjászat és a katonatáboroknál, kézműves foglalkoztató a Tájház mellett, régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) a Tájház előtt, termények etetése az állatkákkal a karámoknál, állatsimogató 30db állattal. Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős, tűzoltás imitáció a gyerekeknek. -mindezek díjmentesen! (a díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe)

Tavalyi évhez hasonlóan 2021-ben ismét lesz „Kolbászvásár” és „Kézműves vásár” a hagyományőrzés jegyében. A kézműves ételekből és italokból a „Gasztro” utcában, a „Kolbász” utcában és a „Vásártér”-en lehet majd kóstolgatni és vásárolni -közvetlenül a termelőktől. A kis és a nagy parkban felállított sütödékben házias és disznótoros finomságokat lehet fogyasztani.

Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. Az ide betérők vendégünk lesz egy igazi „Csabai” kolbász kóstolóra! J A Tájház utcában régi termelőeszközökből interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Három karámunkban törpe kecske, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb…

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!