2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Kultúra

Van egy jó hírünk a klasszis pofonjairól híres Ötvös Csöpi rajongóknak

Hatvannégy versenyfilm mellett az ikonikus Ötvös Csöpi-sorozat alkotásai, valamint díszvendégek is várják a közönséget az augusztus 22-én kezdődő Bujtor István Filmfesztiválon, Keszthelyen.

  • Van egy jó hírünk a klasszis pofonjairól híres Ötvös Csöpi rajongóknak

Az augusztus 25-ig tartó filmfesztivál "A nagy csinnadratta" című vörös szőnyeges megnyitóval veszi kezdetét délután 5 órakor Keszthely főterén. Később pedig az ikonikus Ötvös Csöpi-sorozatból A Pogány Madonna című filmet láthatja a közönség - tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

A sorozatból Az elvarázsolt dollár és a Hamis a baba című alkotások vetítése is szerepel a programban. A Pogány Madonna-szobrát a Hamis a babával együtt a Bujtor-emlékkiállításon tekinthetik meg az érdeklődők - írják.

Az Ötvös Csöpi-filmek vetítése előtt L. Dézsi Zoltán újságíró, a Buj-tour csapat tagja beszélget Kern Andrással, Gundel Takács Gáborral, Frenreisz Károllyal és Piroch Gábor kaszkadőrrel, akinek önéletrajzi ihletésű kisjátékfilmje, az Égig érő álmok a játékfilmek és kísérleti fikciós alkotások között száll versenybe a fesztiválon.

Ugyanebben a kategóriában lesz látható Gaál Ildikó és Surányi András Meghalni bárki tud című alkotása, amelyben Koltai Róbert és Elek Ferenc játssza a főszerepet, valamint a Cicaverzum című film, amelynek főszereplője a szerelem elől menekülő harmincéves Fáni, akit Törőcsik Franciska alakít.

A játékfilmek és kísérleti fikciós alkotások szekcióban versenyez még Králl Kevin rendező-forgatókönyvíró Melange című alkotása, amely egyetlen éjszaka történetét meséli el, amikor egy középkorú színész útnak indul saját filmbemutatójára, ám az ünneplést beárnyékolja az édesapja halála.

Benkő Claudia és Magyari Zsolt rendezők 1939 című alkotása egy detektívtörténeten keresztül bepillantást enged a végletekig megosztott magyar társadalom tagjainak személyes világnézetébe a második világháború hajnalán. Látható lesz a Cafe Marylin című film is, amelyben egy híres szinkronszínész találkozik hanghasonmásával. A Széllel szemben című alkotásban egy tizennégy éves ikerpár, Lili és Léna elszöknek a gyermekotthonból, és elindulnak haza régen látott édesanyjukhoz.

A fesztiválon látható lesz a Dub Hard - Keményre hangolva című fikciós alkotás, valamint a Kék róka, Pacskovszky József rendezésében és Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje. Bekerült a versenyprogramba a Majdnem menyasszony, a Herczeg Ferenc műveit feldolgozó trilógia következő darabja, Heim Vilmos Apám fia című játékfilmje, valamint az Éger című film is, amely a MetroPOLICE filmfesztiválon kapott fődíjat.

A dokumentumfilmek közt száll versenybe a Bujtor-díjas Poroszka Magyar Zsolt méhekről szóló újabb természetfilmje, valamint Hajduk Márta és Novák Lajos rendezésében a Rokonom, Petőfi című film és Szalóczy Pál Carte Rouge című dokumentumfilmje, amely a trianoni békediktátum részleteit játékfilmes eszközökkel dogozza fel. A My back story című doku a négy éve gerincferdüléssel küzdő Dorottya történetét mutatja be, de látható lesz Oláh Katalin Keleti Ágnesről szóló dokumentumfilmje, az Ugrin Julianna és Vízkelety Márton által jegyzett, A döntés című film, valamint Skrabski Fruzsina és Kiss Sándor Megörökölt gyalázat című dokumentumfilmje.

Az animációs filmek között szerepel Gauder Áron Kojot négy lelke és Báthory Rudolf A bagdadi láda rejtélye című animációja. A versfilmek között más szerzők mellett Petőfi Sándor, József Attila, Juhász Gyula, Reményik Sándor és Tisza Kata művei is szerepelnek. Engelmann Péter korábbi Bujtor-díjas alkotó két versklippel vesz részt a fesztiválon, Berecz Péter, az ATV Heti Naplójának riportere pedig A vastüdejű ember című portréjával.

Az eseményen számos alkotó személyesen is jelen lesz. A Bujtor-díjak átadása augusztus 25-én lesz a Balaton Színházban, a Bujtor-család jelenlétében.

A Csöpi-filmek kivételével minden alkotás és beszélgetés ingyenesen látogatható. A részletes program a www.bujtorfilmfesztival.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

Fotó: Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

Vezércikk – „Viszlát, Schengen!“ + videó

A fokozódó politikai nyomásra reagálva német belügyminiszter bejelentette, hogy 2024. szeptember 16-i kezdettel minden határátkelőnél bevezetik a határellenőrzéseket, és kidolgoznak egy modellt az „illegális migránsok belépésének megtagadására”. Nancy Faeser döntéséről a Vezércikk vendégei - Boros Bánk Levente, Móczár Gábor és Bencsik András - is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!