2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:50

Kultúra

Ukrajnában találták meg Signac Franciaországban ellopott festményét

Az ukrán hatóságok Kijevben megtalálták és lefoglalták Paul Signac francia impresszionista festőnek tavaly az észak-franciaországi Nancy múzeumából ellopott festményét.

  • Ukrajnában találták meg Signac Franciaországban ellopott festményét

"A közeljövőben visszaadhatjuk a múzeumnak a festményt" - hangoztatta Arszen Avakov ukrán belügyminiszter, amikor a francia nagykövet, Isabelle Dumont társaságában bemutatta Signac Rochelle kikötője című festményét, amelynek értékét a szakértők 1,5 millió euróra becsülnek.

Az 1915-ben készült olajképet tavaly lopták el Nancy Szépművészeti Múzeumából. Az elkövetők valamennyien ukránok voltak, akiket letartóztattak - közölte Szerhij Knyazjev rendőrfőnök. Elmondta, hogy a festményre egy kijevi lakásban bukkantak, amely az egyik elkövetőé lehet, akit egy ékszerész meggyilkolásával is vádolnak.

Szerhij Tyihonov, a rendőrség egy másik illetékese hozzátette, hogy a festmény utáni nyomozás során rábukkantak számos más műalkotásra is.

Knyazjev szerint az ukrán hatóságok együttműködtek osztrák kollégáikkal a bűnbanda felgöngyölítésében, amely Bécsben ellopta egy másik impresszionista festő, Auguste Renoir egyik festményét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb francia filmes adaptáció készült a Monte Cristo grófjából, Alexandre Dumas klasszikussá vált regényéből, amelyet szerda este mutattak be nagy sikerrel, versenyen kívül a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!