2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Kultúra

Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

Újabb francia filmes adaptáció készült a Monte Cristo grófjából, Alexandre Dumas klasszikussá vált regényéből, amelyet szerda este mutattak be nagy sikerrel, versenyen kívül a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

  • Újabb adaptáció készült a Monte Cristo grófjából

A Monte Cristo grófját már több tucat alkalommal adaptálták mozifilmre és televíziós változatra, a francia filmművészet nagy alakjai közül az 1950-es években Jean Marais, a közelmúltban pedig Gérard Depardieu főszereplésével.

Edmond Dantes szerepében ezúttal Pierre Niney látható, a kalandfilmet az eddig elsősorban forgatókönyvíróként ismert Alexandre de La Patelliere és Matthieu Delaporte rendezték.

A csaknem kétezer oldalas műből - amely egy hamisan megvádolt és a Marseille-el szembeni zátonyszigeten található If várába bebörtönzött fiatal tengerész története, aki 14 évnyi fogság után megszökik és Monte Cristo grófjaként bosszút áll azokon, akik bebörtönözték - egy háromórás nagyszabású kalandfilm készült, a idei év egyik legnagyobb költségvetésű francia alkotása.

Pierre Niney mellett a főbb szerepekben Anais Demoustier, Anamaria Vartolomei, Laurent Lafitte és a hivatalos program versenynek zsűrijében helyet foglaló Pierfrancesco Favino olasz színész látható.

A filmet október 17-én mutatják be Magyarországon.

A hivatalos programban is a hazai művészek vonulhatnak fel csütörtök este a vörös szőnyegen a leginkább várt francia versenyfilm világpremierjén. Gilles Lellouche zenés romantikus filmje (L'Amour ouf - Őrült szerelem) Neville Thompson ír szerző Jackie loves Johnser OK? című regényéből készült, a főszerepekben François Civil és Adele Exarchopoulos látható.

Az Arany Pálmáért versenyző, eddig bemutatott alkotások közül a kritikusok pontozási listáját Sean Baker független amerikai filmes Anora című thrillere vezeti, amely egy üzbég származású New Yorki-i prostituált és egy luxuslakásban élő orosz oligarcha fia közötti szenvedélyes viszony egyszerű történetént indul, majd miután a fiú szülei Moszkvában tudomást szereznek a fiatalok kapcsolatáról, a film valódi akcióvígjátékká és amerikai road movie-vá alakul át. A Screen angol nyelvű szaklap 1-től 4-ig pontozza a filmeket, s az amerikai alkotás az egyetlen, amely háromnál magasabb átlagot ért el. A francia nyelvű Film francais szaklap hazai kritikusai is az amerikai filmet és Jacques Audiard francia rendező Emilia Perez című zenés thrillerét helyezik az első helyre. Ez utóbbi egy mexikói drogbáró teljes átalakulásáról és az őt körülvevő nőkről szól.

A cannes-i fesztivál díjkiosztóját és záróünnepségét szombat este tartják.

Fotó: Julie de Bona, Alexandre de La Patellière, Patrick Mille, Pierre Niney, Anaïs Demoustier, Julien De Saint-Jean és Matthieu Delaporte. Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!