2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kultúra

Tavaszra hangoló sorozatot indít a kápolnásnyéki Halász-kastély

  • Tavaszra hangoló sorozatot indít a kápolnásnyéki Halász-kastély

A pandémia okozta helyzet miatt sajnos az elmúlt hónapokban a Halász-kastély látogatók nélkül, szomorkodva várja, hogy újra vendégek népesítsék be tereit. Nem bírják tovább, így némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el az érdeklődők otthonaiba kihasználva a közösségi média felületeiket. Tavaszra hangoló sorozatuk címe: Az elvarázsolt kastély.

Február 27. szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal. Sajnos a lezárás miatt sokaknak nem volt lehetősége megtekinteni a Vadászfegyverek–Fegyvervadászok című kiállítást, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Magyar Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21. vasárnap: FÜLEmüle kastélykoncert Bach születésnapján. Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozat. Különleges hangversennyel készülnek, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatják meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2. Nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával Húsvét ünnepére készülve. A kereszténység legfontosabb ünnepéről Rodics Eszter kastélyigazgató beszélget a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekessel, előadóművésszel. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában.

Május 22. szombat: Pünkösdi Kastélykoncert Ignácz Attilával. Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint zongora, Horváth Márk gitár, Jász András szaxofon, Balog Brigitta hegedű, Szabó Béla ének. Online koncert (ha muszáj)…, de a szervezők nagyon reménykednek, hogy június már a személyes találkozások jegyében telik majd.

Addig is kövessék a Halász-kastély közösségi oldalát, honlapját illetve Instagram oldalát és YouTube csatornáját, hiszen izgalmas tartalmakkal és színes programokkal készülnek, hogy újra egy kis Halász-kastély élményt csempésszenek a mindennapjainkba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Filmpremier a Puskinban: Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása

Erdély és Magyarország egyik legjelentősebb arisztokrata családja, a Telekiek sorsa elevenedik meg Major Anita és Margittai Gábor Aranyszőnyeg című dokumentumfilmjében. Az alkotás premierjét február 28-án, szerdán tartja az MCC Magyar Összetartozás Intézete a budapesti Puskin moziban két díszvendég jelenlétében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!