2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Pótfelvételin is be lehet jutni állami ösztöndíjas képzésekre

Egy hét van még a jelentkezési határidőig, tudnivalók a Felvi.hu-n

2020. augusztus 3., hétfő 06:54

Még ezen a héten, legkésőbb augusztus 9-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Pótfelvételire azok jelentkezhetnek, akiket a július 23-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba.

A pótfelvételi eljárásban általában leginkább önköltséges képzéseket hirdetnek meg. Az idén azonban pótfelvételin is elérhetők állami ösztöndíjas képzések a következő képzési területeken: agrár- és gazdaságtudományok, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudományi, pedagógus, társadalomtudomány képzési területek alapképzési szakjai.

A pótfelvételi eljárásban csakis egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít) a Felvi.hu honlapról elérhető e-felvételiben. A részletes tudnivalók szintén a Felvi.hu honlapon találhatók. A jelentkezést legkésőbb augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is szükséges Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva. Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzések esetében – felvételi vizsgát írnak elő, a pótfelvételi hirdetményében jelzik. Ugyancsak itt közlik a vizsga időpontját, az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek. A ponthatárokat legkésőbb augusztus 28-án kihirdetik, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételin az általa megjelölt képzésre. Az általános felsőoktatási felvételi eljárásban már meghirdetett képzések esetében a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 23-án meghatározottnál.

 

Magyar Hírlap