2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Kultúra

Orbán Viktor: Veszprémről beszélni könnyű, míg Európáról körültekintést igényel

Ha nem tudja teljesíteni eredeti küldetését, akkor mi végre az Európai Unió? – tette fel a kérdést Orbán Viktor Veszprémben az ActiCity megnyitóján. A miniszterelnök szerint Veszprémről beszélni hálás, Európáról beszélni viszont körültekintést kíván. A kormányfő ugyanakkor úgy véli: ha szerencsénk van, megtaláljuk az egyensúlyt az európai szuverenitás és a nemzeti öntudat között.

  • Orbán Viktor: Veszprémről beszélni könnyű, míg Európáról körültekintést igényel

Veszprém Európa kulturális fővárosa 2023-ban. 2023-ban Veszprémről beszélni könnyű és hálás róla beszélni, Európáról beszélni nehéz és körültekintést kíván

- fogalmazott a kormányfő Veszprémben a Tánc és Mozgásművészeti Központ avatóján. A miniszterelnök szerint Veszprém fejlődése 2010 óra egy sikertörténet. Tapintható polgári kultúra, pannon műveltség és öntudat Veszprém - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor megköszönte az uniónak, hogy hazánk mellett döntött.

Veszprém példája mutatja, hogy ha a brüsszeli bürokraták úrrá tudnak lenni a mára jól kifejlett hungarofóbiájukon akkor mi együtt Magyarország és Brüsszel nagyszerű dolgokra vagyunk, lehetnénk képesek. Kár, hogy Veszprém példája kivétel és nem az általános szabály

- mutatott rá.

A miniszterelnök kitért arra, európai államok együttműködése mindig bonyolult dolog volt, de szerencse esetén megtalálhatjuk a nemzeti szuverenitás és az európai összefogás között az egyensúlyt.

Ma kötésig állunk egy háborúban és a gazdasági kilátások egyre aggasztóbbak és rosszkedvűbbek. Az EU célkitűzése vagyis a békét és jólétet fent kell tartani, h nem találjuk meg erre a választ, akkor a napok meg vannak számlálva. Nem lesz többet mint Európa Kulturális Fővárosa sem.

A kormányfő szólt arról, 100 milliárd forint körüli összeget fektettek be a veszprémi fejlesztésekre, ami megérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

Ismét Budapesten koncertezik a Pantera

Ismét Magyarországon ad koncertet a Pantera. A metálzene történetének egyik legnagyobb hatású zenekara jövő év eleji európai turnéja keretében 2025. február 3-án lép fel a Budapest Sportarénában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!