2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Nyíregyházán döntőhöz érkezett a színészvetélkedő

  • Nyíregyházán döntőhöz érkezett a színészvetélkedő

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban a színészek nagy része versengésre használja ki a járvány hozta kényszerpihenőt. A Móricz-(F)Aktor című vetélkedőben mindenki tetszés szerinti műsorszámmal indult, s a közönség szavazatai alapján hétről hétre szavazták meg a vetélkedő továbbjutóit. Most már az elődöntők is lezajlottak, s kialakult a hatos döntő mezőnye. A hétről hétre ismétlődő bejátszásokból Dézsi Darinka operettrészletekkel, Urbán-Szabó Fanni ezeken kívül a Halálos tavasz dalaival, Kosik Anita dzsesszfelvétellel, Ténai Petra sanzonokkal, köztük a Hulló falevéllel, Horváth Viktor dalokkal, Nyomtató Enikő dzsesszfelvétellel jutott a legjobb hatba. A döntő ezen a héten indult el, de előtte a hat résztvevő egy nagyon aktuális dallal, Meskó Zsolt és Turcsán András szerzeményével lépett a közönség elé – az online térben – amelynek ez a címe, hogy Kell egy színház…

 
Az elődöntők már lezajlottak, kialakult a hatos döntő mezőnye Fotó: Móricz Zsigmond Színház
 

 

A közönségnek pedig az emlékezőtehetségét teszi próbára a Móricz-(F)Actor. Egy-egy részletet mutatnak be a színház YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán. A legutóbbi felvételen éppen egy, a német nyelvvel birkózó feladatot kaptak a nézők, azt kell megfejteni, melyik darabban szerepelt.

Folytatódnak a Bencs-villában zajló talk show-k is. Február másodikán Dézsi Darinka és Ténai Petra szerepelt. Február kilencedikén Koncz Veronika protokoll- és PR-szakértővel társalognak a házigazdák, míg 16-án Kuthy Patríciával és Illyés Ákossal. 23-án Dr. Móré E. Csaba pszichiáter lesz a vendég a Facebookon és a YouTube-on

A Móricz anno című műsort tegnap Kosik Anitával és Rák Zoltánnal lehetett megtekinteni, 11-én Munkácsi Anitával, 18-án Horváth Margittal és Pregitzer Fruzsinával, 25-én pedig Nagyidai Gergővel találkozhatnak a nézők.

Közben a színház már készül a korlátozások nélküli jövőre. Számos jelentkezés érkezett az idei Vidor fesztiválon való részvételre, amelyet ezután bírálnak el a szakemberek. A fesztivál programjába olyan előadásokat lehetett javasolni, melyeket korábban még nem mutattak be. Az április 1-jéig bemutatott vagy bemutatandó produkciók jelölésénél a járványhelyzetre való tekintettel a házi bemutatót is premiernek vették a kiírók. A versenyprogramba egy nem zenés nagyszínpadi és egy szintén nem zenés kamaravígjátékot lehetett ajánlani színházanként. A Vidor Zenés Nyár versenyprogramját minden remény szerint június 14. és szeptember 4. között rendezik meg. Ezen belül a 20. Vidor Fesztivál augusztus 27. és szeptember 4. között lesz megtartva.

 

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Hiteles volt-e vagy sem Varga Judit? + videó

Lehet Varga Juditot utálni, de akkor is viszonyulni kell a bántalmazási ügyéhez. Jó lenne, ha Magyarországot Magyar Péter vezetné? Jó fej egyáltalán Magyar Péter? Rossz ez az egész a kormánynak? Fodor Gábor és Kukorelly Endre próbálta meggyőzni egymást a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!