2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

Nyáresti Jazz Express – frissítő koncertsorozatot indít a Vasúttörténeti Park

A Vasúttörténeti Park hagyományteremtő céllal indítja útjára koncertsorozatát, a Nyáresti Jazz Expresst, melynek keretén belül a három, egész estés koncertélményt piknik hangulattal körítve élhetik át az érdeklődők. A szabadtéri események palettáján idén először a jazz kedvelői a Park területén, egyedi miliőben vehetnek részt a műfaj nagyjainak előadásain.

A szabad ég alatt eltöltött esték népszerűsége a nyári hónapokban magától értetődő, azonban, ha ez kifinomult jazz zenével párosul, az élmény valóban egyedülálló. Ha a hangulathoz még egy sajátos helyszín elemei is hozzátesznek, akkor az élvezet tovább fokozható: a Vasúttörténeti Park családok által kedvelt látogatási úticélja most ezzel egészül ki, hiszen életre hívtak egy nyári jazz koncertsorozatot. A Nyáresti Jazz Express három, egész estés jazz-élménnyel várja látogatóit jól ismert fellépőivel. Zséda és a Kvartett nyitja a sort, garantálva a minőségi zenei szórakozást, majd Myrtill és a SWINGUISTIQUE koncert biztosítják a vendégek ellazulását és az igazi nyári, esti kikapcsolódást. A múltszázad Franciaországának hangulatában merülhet el mindenki, aki a vidám manouche swing stílus mellé teszi le a voksát, Edith Piaf sanzonok és más francia és angol, valamint magyar nyelvű örökzöldek dallamait hallgatva. 

A műfaj rajongóinak igazi csemegeként Fehér Adrienn Cserháti estje zárja a sort, a „Hamu és Gyémánt”. Ha a különleges helyszíni, és zenei élmény nem lenne elég, a Park gondoskodik a finom falatokról is: piknik kosarakkal, és válogatott, gasztronómiai ízélményekkel is készül. A dallamok mellé elfogyasztott krémek, olívabogyók, tapas-falatok és friss pékáruk méltó módon egészítik ki a kulturális élményt. A szabad ég alatt, plédeken ülve, finomságokkal felvértezve valódi kikapcsolódást nyújtanak a koncertek a rohanó hétköznapokból kiszakadni vágyó műkedvelőknek.

„Izgatottan vártuk, hogy a főváros új kulturális színfoltjaként elindíthassuk koncertsorozatunkat, melynek keretén belül ötvözzük a kifinomult zenei és gasztronómiai ízlés, és az új helyszín adta lehetőségek tárházát. A pihenés egy olyan formáját szeretnénk ezzel biztosítani, melynek részeként a Park otthont adhat új típusú élményeknek, megmutathatja egy másik arcát is. Mindig elkötelezettek voltunk vendégeink kikapcsolódása iránt, és a minőségi élmény biztosítását ezúttal is szem előtt tartottuk.” - mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

A koncertsorozat dátumai:

-        07.25. vasárnap: Zséda és a Kvartett koncert

-        07.30. péntek: Myrtill és a SWINGUISTIQUE koncert

-         08.21. szombat: ’Hamu és Gyémánt’ - Fehér Adrienn Cserháti estje

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!