2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Nuocsa a sárkánypalotában – Tajvanról érkezik Magyarországra a gyerekek védőszentje

Egészen különleges előadással készül kicsik és nagyok részére június 20-án és 21-én az Eiffel Műhelyház.

  • Nuocsa a sárkánypalotában – Tajvanról érkezik Magyarországra a gyerekek védőszentje

Mandarin nyelvű előadást láthatnak az érdeklődők magyar feliratozással. Nuocsa a gyerekek védőszentje az egyik főszereplője a tajvani legendáknak. Az együttérzés, bátorság, képzelet és bölcsesség erejének segítségével védelmezi a kicsiket a gonosztól. Mikor, ha nem most, ebben a háború szaggatta világban van a gyerekeknek szüksége arra, hogy védelmet kapjanak. A szervezők Magyarországra érkezett ukrán menekült gyermekeket is meghívtak az előadásokra. 

A darab története a következő: a főhős, Nuocsa egy nap barátaival a tengernél jár, amikor azt látja, hogy Sárkánykirály bizalmas titkára, a teknős kisgyerekeket rabol el, hogy vacsorára szolgálják fel őket Sárkánykirály palotájában. Nuocsa persze nem hagyja ezt annyiban, bemerészkedik a gonosz birodalmába és emberfeletti erejének köszönhetően megmenti barátját. Még Sárkánykirály legszeretettebb, harmadik fiát is legyőzi, és ezzel nagy bajba sodorja magát. Persze nem lenne Nuocsa, ha nem győztesen kerülnek ki ebből a slamasztikából.

 Sárkánykirály sem bír Nuocsával

 

A darabot a Paperwindmill vagyis Papír Szélmalom társulat adja elő, ugyancsak látványos formában. Az élőszereplős színházat, a hagyományos operát keveri a harcművészetekkel, az élőszereplős színházat a bábokkal, a tradíciót a csúcstechnológiával, hang- és fényeffektekkel, 3D grafikával. Igen, a hagyomány és high-tech együttese a távol-keleti siker kulcsa. Ez az előadás is siker lesz, kétség sem fér hozzá. Aki az Eiffel Műhelyházbaba nem jut el június 20-án vagy 21-én, az pénteken 15 órakor a Halászbástyánál, szombaton 17 órakor a Hősök terén és vasárnap 18 órakor az Akvárium Klubnál is megtekinthet egy előadást. 

Az eseményt a „Tajvan Európában – Kulturális zarándokút” kulturális csereprogram keretében szervezik. A Tajvantól messzire vezető zarándokút Budapesten veszi kezdetét, s csak innen indul tovább más országokba. Fővárosunk előtt tisztelegnek ezzel a szervezők, Budapest egyesítésének 150-ik évfordulója kapcsán. A Tajpej Képviseleti Iroda és a Tajvani Kultúra Általános Szövetsége még több meglepetést is tartogat az érdeklődőknek.

 Liu Shih-Chung képviseletvezető a gyermekek nyakában viselt illatos tasakkal

A Magyar kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (Korona tér 1, Budapest) Tajvan napot szerveznek június 16-án pénteken 15 óra és 18 óra között. Lesz kalligráfia, bábos bemutató, búgócsiga verseny, teaszertartás, tajvani ételek készítése, megannyi tartalmas program kicsiknek és nagyoknak. Olyan illatos tasakot is lehet majd készíteni, amit a távol keleti gyerekek hordanak a nyakukban. Ők azt mondják, megvéd a gonosztól, a baj elkerülésére szolgál.  

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!