2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Kultúra

Napindító - Nemzetközi Művésztelep a Belvárosban

Idén 15. alkalommal nyílt meg a 360 fok nemzetközi művésztelep a belvárosban, ahol egy héten keresztül festenek együtt az alkotók.

  • Napindító - Nemzetközi Művésztelep a Belvárosban

A művésztelepen elismert hazai és külföldi művészek alkotnak együtt. Kapcsolatokat építenek, ezáltal magyar művészek is eljutnak patinás szerb művésztelepekre.

Minden évben meghatároznak egy témát, amelyet már hetekkel korábban megadnak a résztvevőknek. Idén a körre esett a választás.

"Sokan a formában találták meg a megoldást, de én úgy gondolom, hogy a kör sok mindennek lehet a szimbóluma, az egységnek is, a közösségnek, úgyhogy vannak olyan művek, amelyek pl. a magyarországi szerb közösséghez kötődő személyiségeket dolgoznak fel" - mondta Gyurity Milán, a Krug Művészeti Egyesület vezetője. 

A teljes riport:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!