2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Meséken keresztül mondja el egy orvos, hogy hogyan segít az oltás

Hír TV

2021. január 31., vasárnap 19:05

Koronás mesék címmel kezdett el online naplót vezetni a székesfehérvári Szent György kórház egyik orvosa. Lőrincz M. Ákos közérthető formában, saját tapasztalatai felhasználásával magyarázza el, hogy hogyan működik a vírus és az immunrendszer, valamint, hogy mi a célja a járványügyi intézkedéseknek.

Lőrincz M. Ákos gyermekei kíváncsiskodása miatt kezdett mesélésbe. Nekik próbálta játékos formában elmagyarázni és lerajzolni, hogy mi az a koronavírus, és hogy hogyan működik. A történetek akkora sikert arattak, hogy a doktor úr a közösségi oldalán is közzé tette ezeket Koronás mesék címmel. Ezeken a blogbejegyzéseken keresztül közérthetően, illusztrálva mutatja be a vírus és az immunrendszer küzdelmét, valamint azt, hogy mi is a járványügyi intézkedések célja.

A székesfehérvári Szent György Kórház orvosa január elsején kapta meg a vírus elleni oltás első adagját. Lőrincz M. Ákos attól kezdve január 30-ig minden nap közzé tett egy posztot Oltásom története címmel arról, hogy a szervezete hogyan reagált a vakciánra.

A hiteles tájékoztatás nagyon fontos a kormány szerint is, éppen ezért elindítottak egy internetes tájékoztató videosorozatot, amelynek legfrissebb részében Kulcsár Andrea, klinikai védőoltási szaktanácsadó szerepel.

Magyarországon eddig több mint 222 ezer fő kapott oltást, közülük csaknem 60 ezer fő már a másodikon is túlesett.

Hír TV