2020. június 6.,
szombat, Norbert, Cintia napja

Megnyitott a Magyar Ízek Utcája

Hír TV

2019. augusztus 18., vasárnap 17:24

Az érdeklődők számos ételkülönlegességet kóstolhatnak meg a Kárpát-medence minden részéről. A valamelyest könnyebb ételek kedvelői megízlelhetik Magyarország Tortáját, illetve a Szent István Napi kenyeret is, de a szervezők idén a különleges étrendet követőkre is gondoltak.

A kárpát-medencei népi gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására helyezik a hangsúlyt idén a Magyar Ízek Utcáján. Az immár tizedik alkalommal megrendezett esemény hagyományosan része az augusztus 20-i ünnepségek kísérőprogramjainak. A rendezvényre a határon túlról is érkeztek érdeklődők.

A látogatók számos tájegység ízeibe belekóstolhatnak, van puliszka Pusztinából, öhön az Alföldről, de a hungarikumként számon tartott karcagi birkapörköltet is ki lehetett próbálni. A szervezők a könnyebb ízek kedvelőire is gondoltak, a Magyar Ízek utcáján lehet megkóstolni Magyarország tortáját, és a Szent István-napi kenyeret is.

Az Egy csepp figyelem alapítvány 2012 óta rendezi meg a Magyarország cukormentes tortája versenyt, amelyet idén egy szegedi cukrászat Kicsi gesztenye nevű süteménye nyert meg. Az alapítvány sátránál ingyenes vércukorszint méréssel várják az érdeklődőket.

A háromnapos eseményen a gasztronómia mellett a kultúra is fontos szerepet játszik. A Várkert Bazár előtt lesznek gyerekprogramok és koncertek is, fellép mások mellett a Hooligans, Deák Bill Gyula, a Beatrice és a Csík Zenekar.

Hír TV