2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

Megkezdődött az 55. Hortobágyi lovasnapok programsorozata

A Dunka Csaba emlékversennyel pénteken megkezdődött az 55. Hortobágyi lovasnapok vasárnap estig tartó programsorozata - közölték a szervezők az MTI-vel.

  • Megkezdődött az 55. Hortobágyi lovasnapok programsorozata

Fülöp Bernadett főszervező, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője a lovasnapok legfontosabb céljának a kulturális és nemzeti értékek bemutatását, a lovashagyományok megélését, a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a mátai ménes lótenyésztő munkájának, a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetését, népszerűsítését nevezte.

A mátai lovaspályán a három nap során lesz fogat- és méneshajtás, csikósok, fogatok, pusztaötösök felvonulása, csikósbajnokság, díjugrató verseny és számos gyermekprogram.

A lovasprogramok mellett néptáncegyüttesek, bábjátszók, komédiások, langaléta garabonciások, gólyalábasok, vándormuzsikusok, népmesemondók szórakoztatják a közönséget, de kézműves foglalkozások és népi jártékpart is várják a gyerekeket - sorolták a szervezők, akik felhívták a figyelmet, hogy a Hortobágyi lovasnapok zárónapján, vasárnap tartják meg immáron ötödik alkalommal a Nemzeti Vágta előfutamát, a Hortobágyi Vágtát.

A küzdelem a kishuszár és felnőtt versenyek előfutamaival kezdődik vasárnap 10 órakor, délután 16.30-tól lesznek a döntők, majd az eredményhirdetéssel zárul az ötödik Hortobágyi Vágta - jelezték.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!