2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Kultúra

Mától kötelező a hőmérés az oktatási intézményekben

Mától kötelezően ellenőrzik a diákok és a dolgozók testhőmérsékletét a köznevelési intézményekben. A kormány negyvenezer digitális hőmérőt biztosított erre a célra, ahol pedig négyszáznál többen vannak, ott hőkapukat telepítettek. Az intézmények zökkenőmentesen látták el a feladatot.

  • Mától kötelező a hőmérés az oktatási intézményekben

Már 3 hete készültek a kötelező testhőmérséklet mérésre az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

Az iskola négy digitális homlokhőmérőt használ, de napokon belül egy hőkaput is kapnak, ami még hatékonyabbá teszi majd az ellenőrzést. A szülők támogatják az óvintézkedést.

Karcagon már két hete mérik a tanulók testhőmérsékletét, így nem okozott problémát a feladat.

A balatonszemesi általános iskolában sem történt fennakadás a reggeli iskolakezdésben.

Mintegy 700 tanuló testhőmérsékletét mérték meg reggel a győri Révai Miklós Gimnáziumban ott külön intézkedési rendet vezettek be, hogy minél biztonságosabb legyen az ellenőrzés.

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumban digitális testhőmérséklet-kapu működik. Az eszköz mindössze egy másodperc alatt mutatja ki a hőfokot, elég csupán áthaladni mellette, így megakadályozza a diákok feltorlódását is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: nagyon fontos, hogy az ellenőrzés során is odafigyeljenek az intézmények a diákok biztonságára.

Ha a diákok testhőmérséklete eléri a 37,8 Celsius-fokot elkülönítik őket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!