2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A Sajdik 11:00

Kultúra

Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

A magyar költészet napja alkalmából szerveztek felolvasómaratont Sopronban a Handler Nándor Technikumban.

  • Költészetnapi felolvasómaratont rendeztek Sopronban + videó

József Attila: Tiszta szívvel című verse is elhangzott a felolvasómaratonon. A diákok 6 órán át idézték fel a magyar költők és írók költeményeit. Az esemény legfőbb célja, hogy a fiatalok minél több verset olvassanak a mindennapokban és fejlesszék a szókincsüket.

Orbán Júlia, magyartanár, Handler Nándor Technikum: „Egy pedagógusnak óriási feladata van ebben, hogy egyáltalán a gyerekeket, hogy engedjük ki az életbe és ehhez kellenek nekünk a versek, mert a versek mindent elmondanak a világról, ebbe bele tudunk a versekbe kapaszkodni, útmutatót adnak nekünk, muníciót adnak az élethez és ezért tartom fontosnak, hogy mindig évről évre ezt a rendezvényt megszervezzük.”

Gombás Márton rendszeresen olvas verseket. A Handler Nándor Technikum tanulója szerint ezek az alkotások a mai fiatalok számára is fontos üzeneteket hordoznak.

Gombás Márton, tanuló, Handler Nándor Technikum: "Ady Endre az számomra mindig is örök kedvenc volt, mert a versei azok szívből szólnak, olyan mintha benne lennék a fejében, amikor olvasom a verseit.”

A magyar költészet napján országszerte irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, felolvasómaratonokkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar irodalom meghatározó alakjai előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Többen meghaltak egy iowai kisvároson végigsöprő tornádó miatt

Több ember meghalt és legalább egy tucatnyian megsérültek kedden az Iowa állambeli Greenfieldben egy tornádó miatt, s ezzel tovább emelkedett az Egyesült Államok déli és középső részén a májusban már nyolc emberéletet követelő forgószelek és heves viharok halálos áldozatainak száma - közölték a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!