2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Kultúra

Kétszázmillió forintból újul meg a váci galéria + videó

Kétszázmillió forintból újítják fel a Dunakanyar kortárs képzőművészetét bemutató K16 Galériát Vácon. Az egykor állami tulajdonban lévő épület nemrégiben került át egy alapítványhoz. Az ingatlant korábban a váci önkormányzat kezelte, de a mostani ellenzéki vezetés ki akarta üríteni, mert más célra akarta hasznosítani.

  • Kétszázmillió forintból újul meg a váci galéria + videó

Öt évtized műgyűjtő tevékenysége. Ennyi halmozódott fel a váci K16 Galériában. Papp László ötven éve gyűjti és mutatja be a Dunakanyarban alkotó művészek életművét Zebegénytől Vácig. A páratlanul széles kiállítás itt talált otthonra ebben a váci ingatlanban, amely korábban állami tulajdonban, de a város kezelésében volt. Az ellenzéki vezetésű önkormányzat azonban el akarta innen költöztetni a magángyűjteményt, mert az épülettel más tervei voltak.

Az ingatlant végül civilek kapták meg az államtól annak érdekében, hogy megmenthető legyen a pótolhatatlan gyűjtemény. Most a felújítás is elkezdődik, mert egy határon átnyúló pályázatból sikerült megtalálni az anyagi forrásokat.

Az épület teljesen megújul, és új lehetőségekkel bővül majd. A váci K16 Galéria a felújítást követően, várhatóan 2026 végén nyitja majd meg kapuit.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott: Orbán Viktor kiemelkedik Európa vezetői közül + videó

Tony Abbott a mi hősünk, ő azt mondta, hogy a migrációt meg kell állítani, és ő volt az, aki meg is állította - jelentette ki Orbán Viktor az idei CPAC Hungary rendezvényen. Ausztrália volt miniszterelnöke hétfőn este a HírTV Napi aktuális műsorában reagált a magyar kormányfő szavaira.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Bemutatták a legújabb leletcsoportot Visegrádon

Régészeti szenzációnak számító faragott márványtöredékekre bukkantak a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző feltáráson. A leletanyagot hétfőn mutatták be Visegrádon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!