2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kultúra

Jézus születését ünnepli a keresztény világ

Világszerte különbözőképpen ünneplik a karácsonyt. A Mikulás már szenteste elindult Lappföldről, hogy elvigye az ajándékokat a gyerekeknek. Szent Miklós utódja útja során az összes kontinenst bejárta.

  • Jézus születését ünnepli a keresztény világ

A thaiföldi gyerekekhez elefánt háton érkezett a Mikulás. Ajutthaja egyik iskolájában már hagyománnyá vált, hogy beöltöztetett ormányosok a segítői. A kicsik legnagyobb örömére az elefántok ajándékokat is osztogattak.

Spanyolországban a valenciai bioparkot is felkereste a piros ruhás jótevő. Különösebb magyarázat nélkül is rájöttek a vadállatok, hogy fel lehet bontani az ajándékokkal teli dobozokat.

A Krím-félszigeten víz alatt állítottak karácsonyfát a búvárok.

"A karácsonyfa műanyagból készült, ezért nem esik szét. Súlyokkal rögzítettük. Az ajándékdobozok is műanyagból készültek, nem törékenyek és nem is szennyezőek. Óvjuk a természetet"

- nyilatkozta az egyik búvár, Valerij Pivovarov.

Víz alatt ünnepel Velence is, csak másképp. Alig másfél hónappal a csúcsokat döntő áradás után újra tengervízben ázik a lagúnák városa.

A Szent Márk téren a karácsonyfa is csak a lábszárközépig érő vízben gázolva közelíthető meg. Van ahol több mint egy méteres a víz. De a Mikulást ez sem tartotta vissza, hogy felkeresse az olasz várost.

Máltán puttony helyett palackot vett a hátára Szent Miklós utódja. Alámerült, és egy Ócenáriumban etette a halakat a gyerekek nagy örömére.

Floridát is ellepték a piros ruhások. Mintegy 600-an lovagolták meg a hullámokat.

Volt, aki vízisízett, mások szörföztek, de akadtak olyanok is, akik helikopterből ugrottak a 24 fokos vízbe.

Talpakon, de nem hótalpakon érkezett a Mikulás a Virginia állambeli Alexandriába is. A nagy szakállút motorcsónakkal húzták a Potomac folyón.

A világ másik felén is Jézus születését ünnepelték. Akik a szikrázó napsütésben felkeresték Sydney legnagyobb strandját, homokba szúrt karácsonyfát találtak, amely előtt kedvükre fényképezkedhettek.

"Rengetegen nyaralnak ilyenkor, sok turista érkezik az országba. Nekünk az a feladatunk, hogy fenntartsuk a biztonságot és vigyázzunk a fürdőzőkre"

- közölte egy vizimentő.

Akik karácsonykor a kikapcsolódás mellett döntöttek, és az ausztráliai nagyvárosban pihennek, még napokig élvezhetik a kánikulát.

Sydneyben 40 fok feletti hőségben ünneplik a keresztények a Megváltó születését.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!