2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kultúra

Íme, a szaktárca reagálása Vidnyánszky Attila lemondására

Vidnyánszky Attila mind a vizsgálat lezárultáig, mind a KIM a kezdeményezéssel foglalkozó döntéséig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Közben Csák János miniszter is üzent a közöségi oldalán!

  • Íme, a szaktárca reagálása Vidnyánszky Attila lemondására

A tárca közlése szerint a minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel, és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást - számolt be a Magyar Nemzet. 

A KIM egyben ómegerősítette, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hétfőn benyújtotta a lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek. A teátrum vezetője a péntek esti sajnálatos baleset hatására tette meg a lépést, elismerve így vezérigazgatói felelősségét. 

A színház honlapján olvasható szombati közlemény szerint

a pénteki Rómeó és Júlia című előadás Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt.

A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak - olvasható a színház honlapján. Mint írják, a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

A Semmelweis Egyetem hétfőn az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót még aznap megműtötték.

A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Csák János kulturális és innovációs miniszter vasárnap Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színművésznek. "Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!" - írta.

Hétfői bejegyzésében azt írta: a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett két színművész állapotáról tájékozódott a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján, ahol Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta.

"Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul" - fogalmazott.

Kiemelte: a minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban.

"Mielőbbi jobbulást és gyors felépülést kívánok Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak!" - írta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!