2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

Így búcsúznak kollégái Tompos Kátyától

Mint írtuk, 41 évesen, hosszan tartó betegség után péntek hajnalban meghalt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes - tudatta a család és Tompos Kátya menedzsmentje.

  • Így búcsúznak kollégái Tompos Kátyától

A közösségi oldalak megteltek emlékekkel, búcsúzó, gyászoló bejegyzésekkel és kommentekkel. 

A Nemzeti Színház a közösségi oldalán így búcsúzott. "Mély fájdalommal és megrendüléssel értesültünk arról, hogy elhunyt szeretett egykori kollégánk, Tompos Kátya. 

Tompos Kátya kivételes tehetsége és szenvedélye mindannyiunk szívét megérintette. Számtalan emlékezetes előadásban kápráztatott el minket és a közönséget. 

Őszinte részvétünket fejezzük ki Kátya családjának és szeretteinek ezekben a nehéz időkben. Emlékét örökké megőrizzük szívünkben. Nyugodjék békében!" - közölte a bejegyzésben a Nemzeti Színház társulata.

A tragikus hír sokakat megrázott, több ismert ember is búcsúzik a színésznőtől a közösségi oldalán. Tóth Vera egy közös klipet tett közzé, és hosszan írt egy emlékről, ami összeköti Tompos Kátyával.

"Öt évvel ezelőtt az Ördögkatlan Fesztiválon forgatták le a 2019-es Színházak Éjszakája hivatalos videoklipjét Kátyával, Hrutka Robival, na meg számtalan színészóriással, zenésszel, nagy-nagy emberrel. Mi épp Palkonyán üldögéltünk a kertben néhány (közös) ismerőssel, mikor besétált a stáb Vecsei Hasival, Kátyával, Robival. Ecsetelték, hogy keresnek egy szép kis gangot, falusi helyszínt is az egyik képkockához. Azonnal mondtuk nekik, hogy a portánk ajtaja nyitva áll ezelőtt a jelenet előtt, jöjjenek csak nyugodtan. (...) 

Tavaly szerettem volna meghívni Kátyát vendégművésznek, beszéltünk vagy két órát telefonon, őszinte volt, olyan érzést keltett, mintha már régóta jóbarátok lennénk és nagyon örültem neki, hogy ennyi mindent hallok tőle. Erőt sugárzott, csicsergett a vonal másik végén, érezhetően szépen, lassan haladt és bízott, rendületlenül. 

Mindig is azt éreztem, hogy ő olyan ember, akinek szeretnék a közelében lenni, szeretnék vele valami szépet alkotni és nagyon drukkoltam neki, hogy jobban legyen, sőt egyáltalán, meg se fordult bennem a gondolat, hogy ez az egész majd a végtelen, és örökké tartó halálba torkollik. Kátya! Te Szép lány, te angyalka voltál, s lettél. Szeretnék veled még énekelni, úgyhogy majd ha nekem is eljön az időm, keresni foglak" - írta.

Addig is evezek a magányos csónakban, az élet vizén és igyekszem nélküled, a tehetséged, a melengető szép személyiséged nélkül élni tovább. Itt nem lesz könnyű ez, de neked könnyed, finom átjutásért imádkozom a fényeken túlra, az örökre szépekhez…

Keresd meg a Julikát is, kezdjétek el alapítani a zenekart, nemsokára jövök…" - zárta a sorokat.

A színésznőtől elbúcsúzott Tóth Gabi is, ő ennyit írt: "Nem tudok és nem is akarok mit írni…. Egyszerűen nem lehet… Nyugodj békében Kátya!"

Hrutka Róbertet is sokkolt a hír, így üzent: "Csak állok elveszve, mint egy kihalt megállóban, és te észrevétlen felszálltál arra a bizonyos holdjáratra. Soha nem volt ilyen hangos a csend. Köszönöm, hogy a barátod lehettem!"  írta Facebook-oldalán, majd  Tompos Kátya Holdjárat című dalából is idézett. Nacsa Olivér nem hitte el, amit olvas, ezt kommentelte Tompos Kátya halálhíréhez: "Ez lehetetlen."

Ember Márk színész nagyon hálás, amiért ismerhette Tompos Kátyát: "Drága Kátya!! Köszönöm, hogy ismerhettelek!" Ábel Anita az Instagram-oldalán írt arról, hogy személyesen ugyan nem találkoztak sokszor, de a színésznő tehetségét és kedvességét mindig elragadónak tartotta. "Senkit nem hallottam úgy Cseh Tamás dalokat énekelni, mint őt. Reménykedtünk... Isten veled, Kátya" - írta búcsúzóul.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják.

A szomorú hírről ITT számoltunk be.  

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!