2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Hétfőn folytatódik az Akadémia közgyűlése, új elnököt is választanak

Hétfőn online folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193. közgyűlése, amelyen új elnököt is választanak - tudatta az MTA Kommunikációs Főosztálya vasárnap az MTI-vel.

  • Hétfőn folytatódik az Akadémia közgyűlése, új elnököt is választanak

A közgyűlés szerdán a testület titkárságának webszervereit ért terheléses támadás miatt félbeszakadt. A hétfői közgyűlés a korábban elmaradt napirendi pontokkal folytatódik, majd a közgyűlés tagjai megvitatják a jelöltekre tett javaslatokat.

Az elnöki posztért ketten indulnak: Freund Tamás neurobiológus és Pléh Csaba pszichológus, nyelvész.

A technikai kockázatok elkerülése érdekében a szavazás az ülés lezárása után az Akadémia e-választási rendszerében zajlik többek között az Akadémia elnökéről, főtitkáráról, főtitkárhelyetteséről és alelnökeiről. A 24 órás szavazás eredményét kedden délután hirdetik ki.

Kedden újabb 24 órás szavazás kezdődik a választott elnökségi tagokról, a Könyv- és Folyóirat Bizottság elnökéről és a közgyűlés által választandó bizottságok tagjairól. Az akadémiai szavazások eredményét várhatóan szerdán délután hirdetik ki, azután az új elnök és Lovász László leköszönő elnök beszéde, illetve az új vezetők online sajtótájékoztatója következik.

Korábban az Akadémia azt közölte: Lovász László a járványhelyzetre tekintettel távjelenlét formájában az internetes vita lehetőségét biztosítva hívta össze az Akadémia 193., rendes közgyűlését július 1-én szerdára. A terheléses támadást kivizsgálják.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!