2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Hétfőn dönt a kormány a karácsonyi szabályokról

Hír TV

2020. december 4., péntek 17:01

Hétfőn dönt a kormány a karácsonyi időszakra és a januárra vonatkozó szabályokról.

Orbán Viktor elmondta: az eddigi tárgyalások alapján a szakemberek nem javasolják az enyhítést. A kormányfő kitért a védőoltásra is, amely kapcsán leszögezte: a feladat, hogy minél gyorsabban, minél megbízhatóbb vakcinát szerezzen be az ország.

Az adventi időszakban már-már megszokottá vált rohammal és tömeggel ellentétben most valamivel kevesebben intézik a karácsonyi nagy bevásárlást személyesen.

Az országos tisztifőorvos is arra kért mindenkit: lehetőség szerint inkább az online felületeket válasszák az ajándékok és élelmiszerek beszerzésére. Müller Cecília ugyanakkor hozzátette: ha valaki mégis a személyes bevásárlás mellett dönt, azt tervezze meg előre.

Erről már a miniszterelnök beszélt a közrádióban. Orbán Viktor elmondta: járványügyi és gazdasági szakemberekkel is tárgyal az elkövetkezendő időszak szabályozásairól.

Orbán Viktor arról is beszámolt: a kormány Keleten és Nyugaton is tárgyal az oltóanyaggal kapcsolatban. A miniszterelnök hangsúlyozta: a járvány elleni védekezés nem politikai kérdés, hiszen a feladat az, hogy minél gyorsabban és minél megbízhatóbb koronavírus elleni vakcinákat kínáljanak fel az embereknek.

A vakcinainfo.gov.hu oldal hamarosan elérhetővé válik, ahol bárki igényelheti a vakcinát, aminek beadatása önkéntes lesz - tette hozzá a kormányfő. Orbán Viktor elmondta: először az egészségügyi dolgozók, majd a súlyos állapotban lévőket oltják be.

Hír TV