2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Kultúra

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár. Az új szolgáltatással azt szeretnék elérni, hogy a veszélyhelyzetben otthon maradjanak az olvasók, elsősorban az idősek, akik a könyvtár állandó látogatói.

  • Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár

Kesztyűben és maszkban csomagolják a könyveket a balassagyarmati könyvtárban. Az intézmény a koronavírus járvány miatt házhoz viszi a kikölcsönzött könyveket, hogy így is segítsék az otthonmaradást.

"A szolgáltatást alapvetően az idősebb olvasóink kedvéért indítottuk el, hiszen ők gyakori látogatók a könyvtárban és úgy gondoltuk, hogy ez alatt az időszak alatt se maradjanak olvasnivaló nélkül. Természetesen a fiatalok is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást és azt mutatják a tapasztalatok, hogy meg is teszik ezt, például mesekönyvet is kértek már tőlünk kisgyermekes családok. Ezt az egész kiszállítást egy hosszas előkészítési munka előzte meg. Az önkormányzat kérésének eleget téve örömmel kidolgoztuk a kölcsönzés részleteit. Telefonon és e-mail-ben kérhetnek tőlünk könyveket, könyvcímeket is megadhatnak, illetve hogyha nincs konkrét elképzelés, akkor ajánlókat is készítünk számukra."

- mondta Vitéz Katalin, a balassagyarmati Madách Imre Könyvtár könyvtárosa.

Két napja lehet kérni a könyvtártól a házhoz szállítást, azóta már közel százan vették igénybe a szolgáltatást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

Német aranyérem a magyarországi Eb-n

A német válogatott nyerte a Magyarországon rendezett U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, mivel a döntőben gól nélküli döntetlent követően 11-esekkel legyőzte a francia csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!