2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kultúra

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár. Az új szolgáltatással azt szeretnék elérni, hogy a veszélyhelyzetben otthon maradjanak az olvasók, elsősorban az idősek, akik a könyvtár állandó látogatói.

  • Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár

Kesztyűben és maszkban csomagolják a könyveket a balassagyarmati könyvtárban. Az intézmény a koronavírus járvány miatt házhoz viszi a kikölcsönzött könyveket, hogy így is segítsék az otthonmaradást.

"A szolgáltatást alapvetően az idősebb olvasóink kedvéért indítottuk el, hiszen ők gyakori látogatók a könyvtárban és úgy gondoltuk, hogy ez alatt az időszak alatt se maradjanak olvasnivaló nélkül. Természetesen a fiatalok is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást és azt mutatják a tapasztalatok, hogy meg is teszik ezt, például mesekönyvet is kértek már tőlünk kisgyermekes családok. Ezt az egész kiszállítást egy hosszas előkészítési munka előzte meg. Az önkormányzat kérésének eleget téve örömmel kidolgoztuk a kölcsönzés részleteit. Telefonon és e-mail-ben kérhetnek tőlünk könyveket, könyvcímeket is megadhatnak, illetve hogyha nincs konkrét elképzelés, akkor ajánlókat is készítünk számukra."

- mondta Vitéz Katalin, a balassagyarmati Madách Imre Könyvtár könyvtárosa.

Két napja lehet kérni a könyvtártól a házhoz szállítást, azóta már közel százan vették igénybe a szolgáltatást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!