2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár

Hír TV

2020. április 1., szerda 15:26

Házhoz szállítja a könyveket a balassagyarmati könyvtár. Az új szolgáltatással azt szeretnék elérni, hogy a veszélyhelyzetben otthon maradjanak az olvasók, elsősorban az idősek, akik a könyvtár állandó látogatói.

Kesztyűben és maszkban csomagolják a könyveket a balassagyarmati könyvtárban. Az intézmény a koronavírus járvány miatt házhoz viszi a kikölcsönzött könyveket, hogy így is segítsék az otthonmaradást.

"A szolgáltatást alapvetően az idősebb olvasóink kedvéért indítottuk el, hiszen ők gyakori látogatók a könyvtárban és úgy gondoltuk, hogy ez alatt az időszak alatt se maradjanak olvasnivaló nélkül. Természetesen a fiatalok is igénybe vehetik ezt a szolgáltatást és azt mutatják a tapasztalatok, hogy meg is teszik ezt, például mesekönyvet is kértek már tőlünk kisgyermekes családok. Ezt az egész kiszállítást egy hosszas előkészítési munka előzte meg. Az önkormányzat kérésének eleget téve örömmel kidolgoztuk a kölcsönzés részleteit. Telefonon és e-mail-ben kérhetnek tőlünk könyveket, könyvcímeket is megadhatnak, illetve hogyha nincs konkrét elképzelés, akkor ajánlókat is készítünk számukra."

- mondta Vitéz Katalin, a balassagyarmati Madách Imre Könyvtár könyvtárosa.

Két napja lehet kérni a könyvtártól a házhoz szállítást, azóta már közel százan vették igénybe a szolgáltatást.

Hír TV