2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 11:05

Kultúra

Fordulat következett be a Nemzeti Színházban történt balesetről szóló nyomozásban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya megerősítette lapunk azon értesülését, hogy a 2023. november 10-én, a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében a rendőrség egy személyt gyanúsítottként kihallgatott. Információink szerint ez a személy a színház ügyelője.

  • Fordulat következett be a Nemzeti Színházban történt balesetről szóló nyomozásban

Mint arról az Index és több lap, köztük a HírTV online is beszámolt, fél évvel ezelőtt, 2023. november 10-én történt a színházi élet egyik legsúlyosabb balesete: a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó megsérült előadás közben. Az ügyben belső vizsgálatot indított az intézmény, majd Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség.

A két színészt a Rómeó és Júlia előadása alatt érte a baleset, a színpad és kulisszák határán: a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak nagyjából három métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket meg kellett műteni, rehabilitációjuk több hónapja tart. Bár Szász Júliát a baleset után pár nap elteltével hazaengedték a Semmelweis Egyetem klinikájáról, néhány hét múlva mégis visszakerült a kórházba. Azóta már újra otthon folytatja a felépülést. Az üggyel kapcsolatban Horváth Lajos Ottó elsőként az Indexnek nyilatkozott, beszélt a gyógyulásáról, és arról, hogy mikor térhet vissza a színházi életbe.

A baleset ügyében időközben lezárult a belső vizsgálat, de a rendőrség folytatta a nyomozást, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség. Egy hónappal ezelőtt még azt a választ kaptuk a BRFK-tól, hogy a nyomozás folyamatban van, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

Az elmúlt hetekben azonban fordulat következett be a nyomozásban, és információnk szerint gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a színház ügyelőjét.

Értesülésünket hétfő délután részben megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya:

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett ügyben egy főt hallgattunk ki gyanúsítottként.

A gyanúsítotti kihallgatásnak azért is jelentősége van, mert amíg a balesetnek nincsen felelőse, addig a színészek sem kaphatnak kártérítést.

Forrás: Index 

Fotó: Róka László / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Uszik nyerte a Fury elleni címegyesítő bokszcsatát

Az ukrán Olekszandr Uszik lett a profi boksz abszolút nehézsúlyú világbajnoka, miután a magyar idő szerint vasárnap hajnali címegyesítő mérkőzésen pontozással legyőzte a brit Tyson Furyt a szaúd-arábiai Rijádban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!