2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Kultúra

Fizetős lett a Pantheon

Hétfőtől jegyet kel váltani a római Pantheon meglátogatásához. Az olasz kulturális minisztérium az intézkedést a város műemlékeinek fenntartási költségeivel indolja. Korábban egyetlen római templomba sem kellett jegyet váltani.

  • Fizetős lett a Pantheon

Az ókori templomot időszámításunk előtt 27-ben Agrippa emeltette a római istenségek tiszteletére, jelenlegi formáját Hadrianus császár korában nyerte el. Róma történelmi belvárosában, a szenátus szomszédságában található. 609-ben keresztény templommá szentelték Szűz Mária és valamennyi keresztény mártír tiszteletére. Az templom több világhírű művész, köztük Raffaello olasz festő, valamint olasz királyok nyughelye.

Hosszas vita zárult le a döntéssel, hiszen korábban egyetlen római templomban sem kellett belépőjegyet fizetni.

A római lakosok örömmel fogadták a döntést, úgy vélik már évek óta be kellett volna vezetni a legfontosabb műemlék templom fizetőssé tételét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Véget ért a kampány, lezajlottak a választások. Az elemzők kielemezték az elemezni valót, szóval lassan beköszönt az úgynevezett uborkaszezon. A Célpontban most felidézzük a kampányidőszak legmeghökkentőbb, legfelháborítóbb, vagy éppen legviccesebb pillanatait.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!