2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Kultúra

Félelmeinkről és a húsvéti ünnepkörről a Képmás-esteken

A mai ember félelmeiről és ezek kezeléséről, majd a húsvéthoz kapcsolódó profán és szakrális hagyományokról hallhatunk művészektől és szakértőktől a márciusi Képmás-esteken. Az online közvetített beszélgetéseket Szám Katalin, a Képmás magazin főszerkesztője vezeti, az estek helyszíne a Várkert Bazár.

  • Félelmeinkről és a húsvéti ünnepkörről a Képmás-esteken

Az esteknek évtizedes hagyományuk van. Szórakoztató, feltöltő programok, művészi produkciókkal és beszélgetésekkel. Vendégei ismert arcok, akik retusálás és szerkesztés nélkül jelenhetnek meg a közönség előtt. A Képmás-estek tematikája a családra, az emberi kapcsolatokra, a közösségekre fókuszál. Az egyes alkalmak a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében valósulnak meg.

Március közepén a Félelmeink nyomában című esten megtudhatjuk, hogy hogyan lehet a valós veszélyeket a helyükön kezelni és mit tehetünk a félelmeinkkel. Legyen az a betegségtől, a világjárványtól való félelem vagy a klímaszorongás. Az est során Jankovics Anna és Jaskó Bálint, a Nézőművészeti Kft. vendégművészei humoros jelenetekben elevenítik föl életünk jellemző pillanatait, Szőnyi Lídia pedagógiai szakpszichológus pedig a tudományt hívja segítségül a beszélgetéshez.

 
A pedagógiai szakpszichológus a tudományt hívja segítségül a beszélgetéshez Fotó: Jónás Jácint
 

 

Talán a húsvéti ünnepkörhöz tartozik a legtöbb olyan, egyházi eredetű hagyomány, amely a hétköznapi életünkben is él. A húsvéthoz kapcsolódó szokásaink között vannak profán és szakrális rituálék, amelyek közt akadnak magyar népi eredetűek és külföldről átvettek. Március végén A nyuszi, a sonka és a feltámadás címmel megrendezett esten a húsvéti ünnepkör szimbólumait járja körül Szám Katalin Dyekiss Virággal, a néprajztudományok doktorával és Bese Gergő Péter katolikus pappal.

 
A vendégművészek humoros jelenetekben elevenítik föl életünk jellemző pillanatait Fotó: Jónás Jácint
 

 

Az egyes felvételek a Képmás magazin YouTube-csatornáján érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!