2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kultúra

Fekete Péter: Veled vagyunk a bajban!

Vidnyánszky Attila benyújtott lemondása után sorra érkeznek a nyilatkozatok. Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója nyílt levélben biztosította támogatásáról a teátrum igazgatóját. A levelet lentebb változtatás nélkül közöljük.

  • Fekete Péter: Veled vagyunk a bajban!

Kedves Attila!

Megdöbbenve és sajnálattal értesültem a Nemzeti Színházban péntek este történt balesetről. Harmincöt éve gyakorló előadóművész, rendező, színház- és cirkuszigazgató vagyok. Behatóan ismerem a színházi üzem minden apró részletét. Tisztában vagyok azzal, hogy ez veszélyes műfaj - legjobb tudásunk, legszigorúbb odafigyelésünk mellett is előfordulnak balesetek.

Kedves Attila, immár húsz éve ismerlek Téged. Munkásságod minden részletét nyomon követtem, ott ültem melletted rendezéseid során: tudom, láttam, miként dolgozol, hogyan bánsz az emberekkel – színészekkel, művésztársakkal, alkotókkal, műszakos kollégákkal. Tudom, láttam, hogy a jogszabályok betartásában és betartatásában, a művészek védelmében, a műszaki ügyek rendben tartásában megrendíthetetlenül élen jársz. Mindig csodáltalak ezért, s tanultam Tőled a jogszabály-követés fontosságát, valamint a zéró toleranciát etikai, erkölcsi, szakmai, biztonsági kérdésekben.

Baleset történt! Megszakad a szívünk – a Tiéd leginkább – hiszen színészeid, mint családtagok élnek a lelkedben. Gigantikus teher zuhant Rád.

Levelem célja, hogy legalább részben próbáljam levenni Rólad e terhet, megpróbáljak támaszt nyújtani - átvállalni valamennyit e mázsás lelki és szakmai súlyból. Mindig úriember voltál, sosem a megalkuvást, a felelősség megkerülését választottad. Egy úriember ilyen helyzetben benyújtja lemondását. Példaértékű döntés.

Most mégis arra kérlek, vizsgáld felül elhatározásodat. Csák János Miniszter Urat pedig arra fogom kérni, ne fogadja el lemondásodat! Szükségünk van Rád! A társulatnak, a színháznak, a hamarosan felépülő színészeknek és a magyar valamint a nemzetközi színházi világ egészének.

Veled vagyunk a bajban!

Barátsággal,

Fekete Péter

főigazgató, Nemzeti Cirkuszművészeti Központ, korábbi kultúráért felelős államtitkár

Borítókép: Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója (Fotó: Németh András Péter)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!