2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Kultúra

Február 20-án nyílik meg a Wittner Mária-kiállítás

Dunakeszin debütál a Patrióták legújabb vándorkiállítása, amely Wittner Mária rendkívüli életútjáról és örökségéről szól. Az utazó kiállítás a „Készültem az útra” címet kapta, amely Wittner Mária Az utolsó üzenet című versének egyik sora.

  • Február 20-án nyílik meg a Wittner Mária-kiállítás

„Készültem az útra” – ezt a címet kapta a Patrióták Wittner Mária életét és örökségét bemutató vándorkiállítása, amely elsőként a tavalyelőtt elhunyt ’56-os legenda lakóhelyén, Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban lesz látogatható. Az ismeretterjesztő pannókból és 1956-ra emlékeztető installációs elemekből álló tárlat a Patrióták műhelyében készült Hajagos Csaba történész-kurátor szakmai irányítása alatt, és kimondott célja, hogy Wittner Mária életművét minél többek számára bemutassa.

A kiállítást a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapjához kapcsolódóan 2024. február 20-án kedden, 11 órai kezdettel Tuzson Bence igazságügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője nyitja meg. A rendhagyó tárlatvezetéssel egybekötött rendezvényen beszédet mond Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a kiállítás védnöke és egyben Wittner Mária egykori munkatársa. Közreműködik Petrás Mária népdalénekes.

A megnyitóra Wittner Mária minden tisztelőjét várják a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!