2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Kultúra

Elsősorban az emberek az érdekes számára

Nevezték már az ördög hegedűsének virtuóz játéka miatt, hallhattuk szólóban, duóban, kisebb és nagyobb formációkban hegedűn és citerán, vagy éppen fütyülve muzsikálni. Most új számokkal és zenésztársakkal készül egy nagy koncertre november 29-én a BOK Csarnokban. Lajkó Félix volt az Ikon vendége.

  • Elsősorban az emberek az érdekes számára

Lajkó Félix a soron következő fellépésén fő hangszerét, a hegedűt fogja megszólaltatni, de a későbbiekben a citera is a kezébe kerülhet, utóbbin azért is kezdett játszani, hogy szélesíthesse repertoárját. Elmondása szerint a hegedűt viszont „sajnos” megtanulni nem lehet, a végtelenségig fokozható. „Egy teljesen szabad valami, semmi fix nincs benne, teljesen olyan, amilyen az én agyam” – fogalmazott. Bár egy turnét követően a kezét lehet, hogy kell pihentetnie egy-két napig, fejben akkor is folyamatosan gyakorol, mondta.

A hegedűművész bevallása szerint zeneszerzés terén egy „kevésbé sűrű” időszakon esett át, most azonban megint napi két-három nótát is tud csinálni, amik „nem is túl rosszak”. A most készülő koncert kapcsán (is) komponáláskor figyelt a zenésztársai hangszereire, de elsősorban az emberek az érdekes számára. 

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!