2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kultúra

Elkülönítő medencét kaptak a pécsi állatkert fókái

  • Elkülönítő medencét kaptak a pécsi állatkert fókái

Elkülönítő medencét kaptak a pécsi állatkert fókái. Az állatok közönségszórakoztató látványos tréning bemutatóval köszönték meg az új létesítményt. Az állatkert idén ünnepeli fennállásának 60. évfordulóját.

Donka és Bonifác három éve élnek a pécsi állatkertben. A fókák természetes élőhelye a sós víz, amit eddig tabletták segítségével értek el. A most elkészült elkülönítő medencében viszont állandó sótartalmú a víz. A beruházás 15 millió forintos költségét az ország egyik legnagyobb építőipari alapanyagot előállító cége fizette.

A medence esetleges betegség idején az a fókapár elválasztására is alkalmas, illetve a várható szaporulatot is el lehet benne helyezni. A vadaspark a pandémia idején zárva volt, az állatok takarmányozását adományokból oldották meg.

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium idén 60 éves, a város akkori lakói társadalmi munkában építették fel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!