2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kultúra

Családi programok a Mindszentyneumban

Minden napra jutott családi program a két ünnep közé a zalaegerszegi Mindszentyneumban. Csütörtökön a téli időszak hagyományaival, népszokásaival ismerkedhettek a résztvevők. A bátrabbak maguk is regölhettek és betlehemezhettek.

  • Családi programok a Mindszentyneumban

A disznóöléskor szokásos rigmusokat a lucázás követte az Üstökös Kompánia előadásában. A bemutatóhoz a legkisebbek is csatlakoztak.

Németh Bianka gyermekeivel vett részt a szünidei programon. Fontosnak tartják a családban a hagyományok ápolását:

- Nagyrészt ismerték. Ültettünk mi is Luca búzát, sokat énekelünk is, úgyhogy azért a hagyományok egy részét ismerték. Disznóvágásban nem nagyon volt még részünk, azt sajnáljuk, de majd egyszer talán az is meglesz.

A népszokások közül a Szent Család járás, a betlehemezés és a regölés sem maradhatott ki. A program végén valamennyi résztvevő táncra perdült, közösen búcsúztatták az óévet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Gálaesttel készül a Nemzeti Színház Bodrogi Gyula születésnapjára

Kilencvenedik születésnapja alkalmából nagyszabású gálaműsorral köszöntik Bodrogi Gyulát, a nemzet színészét, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a József Attila Színház, a Vidám Színpad és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját, a Nemzeti Színház társulatának tagját a teátrum nagyszínpadán hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!