2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Kultúra

Családi programok a Mindszentyneumban

Minden napra jutott családi program a két ünnep közé a zalaegerszegi Mindszentyneumban. Csütörtökön a téli időszak hagyományaival, népszokásaival ismerkedhettek a résztvevők. A bátrabbak maguk is regölhettek és betlehemezhettek.

  • Családi programok a Mindszentyneumban

A disznóöléskor szokásos rigmusokat a lucázás követte az Üstökös Kompánia előadásában. A bemutatóhoz a legkisebbek is csatlakoztak.

Németh Bianka gyermekeivel vett részt a szünidei programon. Fontosnak tartják a családban a hagyományok ápolását:

- Nagyrészt ismerték. Ültettünk mi is Luca búzát, sokat énekelünk is, úgyhogy azért a hagyományok egy részét ismerték. Disznóvágásban nem nagyon volt még részünk, azt sajnáljuk, de majd egyszer talán az is meglesz.

A népszokások közül a Szent Család járás, a betlehemezés és a regölés sem maradhatott ki. A program végén valamennyi résztvevő táncra perdült, közösen búcsúztatták az óévet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!