2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Csaknem kétszáz alkotás szerepel majd a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

127 művész összesen 190 alkotása szerepel az október 5-én nyíló 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton - tájékoztatta a szervező Tornyai-múzeum sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

  • Csaknem kétszáz alkotás szerepel majd a Vásárhelyi Őszi Tárlaton

Arany-Tóth Attila közölte, a héttagú zsűri csaknem hétszáz alkotás közül választotta ki azokat - 113 festményt, 32 grafikát, 34 plasztikát, valamint kilenc egyéb, műfajilag be nem sorolható művet -, melyeket a művészetkedvelők október elejétől két hónapon át megtekinthetnek az Alföldi Galéria földszintjén. A kiállítás anyagában szerepelnek a közelmúltban elhunyt Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész és Kovács Péter Kossuth-díjas grafikusművész alkotásai is.

A tárlatot Pogány Gábor és Képiró Ágnes művészettörténészek rendezik, utóbbi a megnyitóra megjelenő katalógus előszavát is jegyzi. A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint mely művész veheti át az életműdíjat. A szakmai grémium 21 elismerésről döntött, ezek a megnyitón válnak nyilvánossá.

A Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, melyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente sorra kerülő Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!