2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Borkertet adtak át Balatonfüreden

Új borkertet és régi, de felújított pincét adtak át Balatonfüreden. A szőlész-borász család a pince felújításával egy több száz éves családi barátság és szomszédság emlékét is szorosabbra szerette volna fűzni.

A Csizmazia-Darab család és a Tolnai-Figula család már az 1800-as évek közepétől egymás szomszédságában művelte a szőlőt a füredi lankákon. A sors pedig úgy hozta, hogy az egykori Csizmazia pincét nem oly rég a Figula család vette meg és újította fel.

Az ünnepélyes emléktábla avatásán a Csizmazia család átadta az új tulajdonosnak a régi pince kulcsát.

A Csizmazia család több évtizeden keresztül sokat tett a Balaton-felvidéki szőlőfajták megismertetéséért, csakúgy, mint a Figula család, amely mára az ország egyik meghatározó borász családja lett.

 

A felújított pince mellett megnyitották a borkertet és a felújított vendéglőt is ugyanitt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!