2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Kultúra

Biztosított a bölcsődei és óvodai ügyelet

Kormányrendelet kötelezi az önkormányzatokat április harmincadikától arra, hogy bölcsődei-, illetve óvodai ügyeletet biztosítsanak. A szülők szabadsága egyre fogy, újra beindult a gazdaság, így egyre többen veszik igénybe ezt a fajta szolgáltatást. Az óvodák- bölcsődék el tudják látni a rájuk bízott gyermekeket.

  • Biztosított a bölcsődei és óvodai ügyelet

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére megváltoztak a bölcsődébe, óvodába járás szabályai is.

Az önkormányzatok április harmincadika óta kötelesek bölcsődei- óvodai ügyeletet biztosítani az általuk fenntartott intézményekben. Szolnokon azonban már március tizenhatodika óta ügyeleti rendszerben működnek ezek az intézmények.

Az óvodai ügyelet biztosításáról szóló rendelet azt is szabályozza, hogy egy csoportszobában legfeljebb öt gyermek tartózkodhat. Az intézményeket, a bútorokat, eszközöket, játékokat folyamatosan fertőtlenítik. A gondozók és az óvónők pedig maszkot viselnek. Az önkormányzatok a kapacitásaikat folyamatosan igazítják az igényekhez, így senkit sem utasítanak vissza helyhiány miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Igazi sztárparádé várható az idei MCC Feszten

Igazi sztárparádé várható az idei MCC Feszten

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet színe-java is képviseli magát. A fesztivál látogatói olyan neves előadókkal és zenekarokkal találkozhatnak, mint a Follow the Flow, a Margaret Island, az Ivan & The Parazol Blahalouisiana, a Tankcsapda, Majka, a Valmar, a Balkán Fanatik, a Budapest Bár, az Irie Maffia, valamint a Csík Zenekar, a Random Trip, Paulina és a Parno Graszt.
Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében - közölte az intézmény az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!