2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Kultúra

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely szakértője

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely szakértője - írja a Magyar Nemzet. Békés Gáspár szerint - a magát ateista aktivistának nevezi, az államnak be kellene tiltani a gyermekkori keresztelést, mert az jogi szempontól illegitim.

A környezetügyi szakértő szerint amennyiben a szülők döntenek arról, hogy milyen vallásban kapnak keresztséget a gyerekek, akkor rájuk nem vonatkozik az alkotmány.

Karácsony távolítsa el hivatalából a környezetügyi szakértőjét - így reagált Békés Gáspár felvetésére a KDNP. A párt közleményében azt írta: "ez a fokozódó keresztényellenes gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi".

 

KDNP: Karácsony távolítsa el hivatalából környezetügyi szakértőjét!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a gyermekek "megkeresztelését betiltani akaró szakértőjét" azonnal távolítsa el hivatalából.

A Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője által jegyzett - vasárnap az MTI-hez eljuttatott - közleményben úgy fogalmaztak: "ez az antikrisztiánus patologikus gyűlölet Rákosi legsötétebb korszakát idézi".

A vasarnap.hu pénteken azt írta, hogy Békés Gáspár, aki a Főpolgármesteri Hivatal klíma- és környezetügyi főosztályán dolgozik Karácsony Gergely környezetügyi szakértőjeként, 2018-ban egy blogbejegyzésben a keresztelés betiltásáról írt.

Az Ateista forradalom című blogban Békés Gáspár úgy vélekedett, hogy jogi szempontból illegitim a gyerekek megkeresztelése, mert a szülők megsértik a kiskorú szabadságjogát, amikor helyette döntenek vallási hovatartozásáról.

"Meg kell értenünk és értetnünk, hogy a gyerek nem a szülő tulajdona, jószága, hanem állampolgár. Amennyiben ezt nem fogadjuk el, akkor viszont nem kritizálhatjuk a fényevő, oltásellenes, nőket körülmetélő szülőket sem, hiszen akkor relatív, hogy ki mit tehet meg a gyerekeivel, a határ pedig elmosódik. A szülőknek nem ahhoz van joguk, hogy a gyereket indoktrinálják, hanem hogy a fiatalok érdeklődésének megfelelően, a jogaival összhangban segítsék fejlődését. A keresztelés tiltásával az ország egyértelművé tenné, hogy mások jogainak megsértése kortól függetlenül elfogadhatatlan" - írta Békés Gáspár.

 

Hír TV, MTI

 

Kapcsolódó anyagok:

Betiltaná a keresztelést Karácsony Gergely szakértője

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!