2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Kultúra

Az ország 11 városában rendezik meg a Nagy Táncválasztót

Az ország 11 városában rendezik meg vasárnap a Nagy Táncválasztót, amelyen mintegy 60 táncpedagógus közreműködésével, több mint 40 táncstílus kipróbálására van lehetőség.

  • Az ország 11 városában rendezik meg a Nagy Táncválasztót

https://nagytancvalaszto.hu/A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében az idén Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szekszárdon, Budapesten és Sopronban várják az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

Az április 29-ei tánc világnapja alkalmából 2019-ben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első Nagy Táncválasztó workshopot, amely mára több ezres közösséggé vált - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Válaszd a táncot! Válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és mozgás széles körű népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat - írják a közleményben.

A Nagy Táncválasztó esemény regionális helyszínei Sopron csatlakozásával tovább bővültek, Budapesten pedig az idén a Budapest Táncszínház Depó Stúdiója ad lehetőséget a kreatív balettet, a kortárs táncot, a Limón-technikát és az 1970-es évek disco-korszakát idéző waacking táncstílust megismerni vágyók számára.

Debrecenben az Ifjúsági Ház a fő helyszín, klasszikus balett, hip-hop tánc, ír tánc, mazsorett, bachata és break tánc is szerepel a lehetőségek között.

Győrben ismét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Szabolcska utcai központja a fő helyszín, ahol táncpedagógusoktól és koreográfusoktól leshetik el az érdeklődők a balett, a boogie-woogie, a társastánc és a kubai salsa alapjait.

Kecskeméten, a Grapevine Tánciskola ismét csaknem 20 táncműfajban szervezett táncórákat, szabadtéri színpadán pedig a kecskeméti tánciskolák műsorai várják a közönséget.

Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolába várják a táncolni vágyókat, afro-jazz, country tánc, kontakt jóga és népi játékok is szerepelnek a kínálatban. A táncórák mellett táncfilmekkel, délelőtt kerekasztal beszélgetéssel, valamint a kőszegi és a szombathelyi táncegyüttesek bemutatóival is készültek a szervezők.

Miskolcon a rendezvénynek a Művészetek Háza ad otthont, ahol a klasszikus balett, a latin táncok és a történelmi társastáncok alapjai is megismerhetők, a szabadtéri színpadon egész napos táncbemutatók várják a miskolciakat.

Nyíregyházán a Luther utcai evangélikus általános iskolában az ismert táncműfajok mellett anya-lánya jazztánc és baba-mama tánc is várja a családokat. Aki a légtáncot szeretné kipróbálni, a Bocskai utcai Légtorna & Mozgás Stúdió workshopjára jelentkezhet.

A Pécsi Művészeti Gimnázium már szombaton elindítja a Nagy Táncválasztót és a Dóm térre hívja a közönséget, ahol 10 óra 30 perckor a helyi tánciskolák, táncegyüttesek és a közönség közreműködésével a III. Nagy Táncválasztó Flashmobbal hívja fel a figyelmet a vasárnapi eseményekre.

Sopron először csatlakozik a rendezvényhez, a Liszt Ferenc Kulturális Központban tánc aerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz is választható. A táncórák mellett a Liszt Központban táncfilm vetítés, a Petőfi Színházban a közelmúltban elhunyt tánc-fotográfus, Kanyó Béla kiállítása és táncgála is várja a közönséget.

Szekszárdon a PTE Rákóczi úti kampusza ad otthon a Nagy Táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Berczik-technika, a klasszikus balett és a kortárs tánc órák mellett délután gálaműsorral is készülnek a szervezők.

Szegeden ismét a Szent-Györgyi Albert Agóra várja az érdeklődőket, ahol modern tánc, linedance, rock and roll, ír tánc, indiai tánc és szerb tánc is szerepel a választható táncműfajok között.

Az esemény valamennyi helyszínen ingyenes, a workshopokon történő részvétel regisztrációhoz kötött. A járványügyi szabályok miatt a táncórákon limitált létszámú érdeklődőt fogadnak.

Regisztrálni szeptember 25-én 22 óráig az esemény honlapján, a www.nagytancvalaszto.hu oldalon, az adott város órarendjét ismertető felületen lehet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!