Biológiailag a legegészségesebb hús, a vadhús. Zsírszegény, antibiotikum mentes és különleges ízű. Hazánkban mégis mindössze fejenként 40 dkg-ot fogyasztunk éves szinten. - hangzott el a napkoroni vadhús feldolgozó üzem átadóján. Az üzem több mint 800 millió forintos beruházásból, közel 50 százalékos támogatásból épült fel.
Egy régi TSZ telep almaválogatója alakult át vadhús feldolgozó üzemmé Napkoron. Az 1200 négyzetméteres épület, a technológiai és higiéniai előírásoknak megfelelően alkalmas arra, hogy a vadgasztronómiát minél szélesebb körben népszerűsítse. A családi vállalkozás üzemében prémium kategóriás termékeket állítanak majd elő.
Létrejött egy apróvad és baromfi vágó részleg is. Itt szárnyas lőtt vadat tudnak tisztítani, feldolgozni és csomagolni. Jelenleg évente 6-7 ezer tonna feldolgozott vadhús kerül a magyar asztalokra, pedig a legegészségesebb húsféle.
A miniszterelnök-helyettes elmondta, a jövőre szervezett vadászati és természeti világkiállításon is különös hangsúlyt kap majd a gasztronómia. Az üzem működését 70-100 tonna feldolgozott termék előállítására tervezték. Egy műszakban, összesen 10 főt foglalkoztatnak majd. A következő hetekben még csak a próbaüzem kezdődik, de szeptember közepén már elindulhat a gyártási folyamat is. A termékeket itthon és külföldön is szeretnék értékesíteni.
Hír TV