2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kultúra

Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Interjút készített Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerzővel a Mandiner. A beszélgetés apropóját az adta, hogy szeptember végén jelenik meg az énekes-előadóművész új lemeze, a Metropolis.

  • Ákos: drog nélkül is vannak színes képek a fejemben

Ákos:  A popsztár szótól mindig idegenkedtem, a sztár biztosan nem azonos velem, nem tudok az ilyesfajta skatulyázással mit kezdeni. Nem lételemem a botrány, nem vagyok balhés alkat, nem dobálok ki tévékészülékeket az ablakon, és drog nélkül is vannak színes képek a fejemben.

Mandiner: Valami skatulya azért csak kell, így élünk. Ha önnek kellene megfogalmaznia, hogy Ákos kicsoda vagy micsoda, mit mondana? Ha nem popsztár, akkor mondjuk zenész?

A sors úgy hozta, hogy a zenei műfajban lettem a legismertebb, de leginkább krónikásnak érzem magam, adatközlőnek, történetmesélőnek, mint annak idején Tinódi Lantos Sebestyén. Számomra a zene csak eszköz, hogy a mondandómat eljuttathassam másokhoz. A belső nyughatatlanság, vibrálás, kíváncsiság eleve nem hagyott le­ragadni egyetlen stílusnál vagy formánál, régóta vannak színházi estjeim is, írtam verseket, novellákat, rendeztem kisjátékfilmet. Az alkotás, a megnyilvánulás vágya mindig is bennem feszült, hogy ez milyen műfajjal tör a felszínre, majdnem mindegy. Szegény édesapámat például egyáltalán nem hozták lázba a telt házas arénák, sikeres nagylemezek: egy Krúdy-estem győzte meg arról, hogy nem haszontalanul rohangálok a világban „rendes állás” nélkül. Ez már jóval édesanyám halála után volt, ő elég korán ment el, már most idősebb vagyok, mint ő akkor, ez sokszor elgondolkodtat. Szóval apám egy Krúdy-est után könnyek között kért bocsánatot azért, mert nem hagyták, hogy művészi pályára menjek. Megöleltem, és megnyugtattam, hogy ez így volt rendjén, legalább megküzdhettem az álmaimért.

A teljes interjút a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!