2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kultúra

A Vizipók, a Csinibaba és a Moszkva tér is a népszerűségi listán

A Nemzeti Filmintézet által indított online filmtár, a FILMIO folyamatosan bővülő kínálatában az elmúlt 120 év magyar filmalkotásainak jelentős része megtalálható. Jelenleg több mint 200 magyar alkotásból választhatnak az előfizetők, és a kínálat hetente folyamatosan bővül felújított régi filmekkel és a közelmúltban készült izgalmas alkotásokkal. Ismerjük meg a FILMIO TOP 25-ös listáját, amely a legnézettebb filmeket tartalmazza. A listán helyet kapott gyerekeknek szóló rajzfilm, ifjúsági film, az 1930-as években forgatott komédia és az elmúlt évek több jelentős mozisikere is.

  • A Vizipók, a Csinibaba és a Moszkva tér is a népszerűségi listán

A közelmúlt sikerfilmjei és régi klasszikusok egyaránt megtalálhatók a FILMIO legnézettebb alkotásai között. A Nemzeti Filmintézet által novemberben indított streaming platform pont ezt az igényt igyekszik kiszolgálni: felidézni a magyar mozi gyöngyszemeit és széles körben elérhetővé teszi az aktuális alkotásokat.

 Rendkívüli alakítások

A Vízipók-csodapók 25. a listán, az 1982-ben készült animációs film egészen biztosan nem csak a legkisebbeknek kínál tartalmas szórakozást. Sokunk gyerekkorának kedvenc alkotása a 24. helyen szereplő Égig érő fű című ifjúsági film, amelynek szállóigéit ma is gyakran idézzük. A filmklasszikusok közül sokan voltak kíváncsiak a Te, rongyos élet, A tizedes meg a többiek vagy épp A tanú című filmekre. Utóbbi azért is különleges, mert egy sokáig nem ismert, cenzúrázatlan változat is felkerült a FILMIO kínálatába digitálisan felújítva. Sok olyan alkotás van a legnézettebb művek között, amelyet egy-egy rendkívüli színészi alakítás, emlékezetes karakter miatt nézünk meg szívesen újra és újra. A FILMIO előfizetőinek kedvence Kabos Gyula, aki a Hyppolit, a lakájban alakít fergetegeset, Pécsi Ildikó, akit többet között a Veri az ördög a feleségét című filmben láthatunk, vagy épp Bujtor István, akinek a műkincsrablók utáni nyomozását a FILMIO-n is sokan szurkolták végig A Pogány Madonnát nézve.

 
Bujtor István A Pogány Madonnában Fotó: Mafilm
 

 

Az utóbbi tíz év

A nézők az utóbbi tíz év filmtermésére kíváncsiak a leginkább, hiszen ebből a kategóriából került fel a legtöbb film a TOP 25-ös listára. A legnépszerűbb filmek között találjuk a Liza, a rókatündér, a Kincsem, Megdönteni Hajnal Tímeát, a BÚÉK, a Budapest Noir című mozifilmeket. A kultfilmek a FILMIO kínálatában is keresettek: a TOP 25-ös lista első három helyét kultikus filmek foglalták el. Az előfizetők körében jelenleg a legnézettebb a Török Ferenc rendezte, idén húszéves Moszkva tér (2001). A dobogó második fokán Tímár Péter 1995-ös alkotása, a Csinibaba, míg a harmadik legnépszerűbb a kínálatban A Pogány Madonna 1980-ból.

Újdonságok

A januári újdonságok között volt a Boldog születésnapot, Marilyn! (1981) az elragadó Esztergályos Cecíliával a főszerepben, a 2×2 néha 5 és az Oscar-jelölt és berlini Arany Medve díjas Testről és lélekről is. Februárban is remek alkotásokkal bővül a kínálat, köztük a 2017 óta töretlen sikerű Tékasztorik című vígjáték és a különleges, kizárólag archív felvételekből összeállított Budapest Retró.

A FILMIO tavaly novemberben egy telített piacra érkezett, amelyen olyan óriások dominálnak, mint a Netflix és az HBO GO. A kiélezett kínálat versenyében a FILMIO szép sikerrel indult, az előfizetők száma folyamatosan növekszik. Elősegíti ezt, hogy a szolgáltatás díja korlátlan hozzáférést biztosít a teljes, hetente bővülő filmkínálathoz, és bármikor lemondható, hűségidő nincsen. A streaming szolgáltatás számítógépen, tableten és okostelefonon is elérhető és már készül az okostévé applikáció, mely a tervek szerint tavasszal érkezik.

A 25 legnézettebb alkotás a FILMIO-n

(2020. november 19 – 2021. január 31., a filmet megtekintő felhasználók száma alapján.)

25. Vízipók-csodapók
24. Égig érő fű
23. Swing
22. Couch Surf
21. Te, rongyos élet
20. Cha-cha-cha
19. Hyppolit, a lakáj
18. A vizsga
17. Magyar vándor
16. Liza, a rókatündér
15. Kincsem
14. A tizedes meg a többiek
13. Megdönteni Hajnal Tímeát
12. Poligamy
11. Egy szerelem gasztronómiája
10. BÚÉK
9. Veri az ördög a feleségét
8. Budapest Noir
7. Anyám és más futóbolondok a családból
6. Trezor
5. Vándorszínészek
4. A tanú
3. A Pogány Madonna
2. Csinibaba
1. Moszkva tér

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!