2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 15:00

Kultúra

A tengerentúlról is kíváncsiak az Art Market Budapestre

Száz országból érkeztek kiállítók az idei Art Market Budapestre. A kortárs képzőművészeti vásár csütörtökön nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, idén Közép-Európa és a V4-ek művészete került a fókuszba.

Az utolsó simításokat végezték szerdán a holnap kezdődő Art Market Budapest kiállítói. Idén nyolcadszor rendezik meg a kortárs képzőművészeti vásárt, amely a szervezők szerint mostanra Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárává nőtte ki magát, ahova a tengerentúlról is jönnek műgyűjtők. Az eseményre ugyanakkor azokat is várják, akik amúgy nem sűrűn foglalkoznak képzőművészettel.

„Ez egy olyan nyitott platform, ahol a megközelíthetősége, a hozzáférhetősége, a gazdagsága a kortárs képzőművészetnek semmi máshoz nem hasonlítható. Ez nem múzeum, ugye a múzeumnak is van egy sajátos belső hangulata, ez nem egy galériának a zárt belső közege, hanem ez nyitott, gazdag, széleskörű és szélesen kommunikált” – emelte ki Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.

A vásáron a festmények, rajzok, fotók vannak többségben, de szobrokat, és más különlegességeket is lehet találni. A vásáron 4 kontinensről, 100 országból, több mint 100 kiállító érkezett, közülük az egyik legfiatalabb a budapesti Rugógyár Galéria, ahol a generációk közötti párbeszédet mutatják be egy stílusirányzaton belül.

„Magyarország egyik legfontosabb klasszikus modern festőjét mutathatjuk be, Losonczy Tamást itt már láthatják, aki egészen 105 éves koráig festett, és egy évszázadon keresztül szinte képviselte a 30-as, 40-es évek modernista gondolkodását. És mellette olyan fiatalokat mutatunk be, akik nemrég végeztek az egyetemen, vagy a karrierjük közepén tartanak, és hasonlóan gondolkodnak ennek a hagyománynak a tovább viteléről” – mondta Iványi-Bitter Brigitta, a galéraia művészeti vezetője.

Az Art Market Budapest ingyenes, október 11-től 14-ig látogatható a Millenárison.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elfogás

A szlovák és a magyar rendőrök közös vasúti járőrszolgálata nyolc migráns előállítását eredményezte.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!