2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kultúra

A tengerentúlról is kíváncsiak az Art Market Budapestre

Száz országból érkeztek kiállítók az idei Art Market Budapestre. A kortárs képzőművészeti vásár csütörtökön nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt, idén Közép-Európa és a V4-ek művészete került a fókuszba.

  • A tengerentúlról is kíváncsiak az Art Market Budapestre

Az utolsó simításokat végezték szerdán a holnap kezdődő Art Market Budapest kiállítói. Idén nyolcadszor rendezik meg a kortárs képzőművészeti vásárt, amely a szervezők szerint mostanra Közép- és Kelet-Európa vezető művészeti vásárává nőtte ki magát, ahova a tengerentúlról is jönnek műgyűjtők. Az eseményre ugyanakkor azokat is várják, akik amúgy nem sűrűn foglalkoznak képzőművészettel.

„Ez egy olyan nyitott platform, ahol a megközelíthetősége, a hozzáférhetősége, a gazdagsága a kortárs képzőművészetnek semmi máshoz nem hasonlítható. Ez nem múzeum, ugye a múzeumnak is van egy sajátos belső hangulata, ez nem egy galériának a zárt belső közege, hanem ez nyitott, gazdag, széleskörű és szélesen kommunikált” – emelte ki Ledényi Attila, az Art Market Budapest igazgatója.

A vásáron a festmények, rajzok, fotók vannak többségben, de szobrokat, és más különlegességeket is lehet találni. A vásáron 4 kontinensről, 100 országból, több mint 100 kiállító érkezett, közülük az egyik legfiatalabb a budapesti Rugógyár Galéria, ahol a generációk közötti párbeszédet mutatják be egy stílusirányzaton belül.

„Magyarország egyik legfontosabb klasszikus modern festőjét mutathatjuk be, Losonczy Tamást itt már láthatják, aki egészen 105 éves koráig festett, és egy évszázadon keresztül szinte képviselte a 30-as, 40-es évek modernista gondolkodását. És mellette olyan fiatalokat mutatunk be, akik nemrég végeztek az egyetemen, vagy a karrierjük közepén tartanak, és hasonlóan gondolkodnak ennek a hagyománynak a tovább viteléről” – mondta Iványi-Bitter Brigitta, a galéraia művészeti vezetője.

Az Art Market Budapest ingyenes, október 11-től 14-ig látogatható a Millenárison.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Magyar Péter: Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját

Soha nem bántottam a feleségemet, a gyermekeim anyját - jelentette ki Magyar Péter jogász kedd reggel az ATV Start című műsorában arra a kérdésre reagálva, hogy valaha is fordult-e tettlegességbe a családi vita közte és egykori neje, Varga Judit volt igazságügyi miniszter között.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!